Няма наяждане с тези сочни и уникално вкусни крилца! Тайната се крие в...

Няма наяждане с тези сочни и уникално вкусни крилца! Тайната се крие в...

Всяка домакиня си има своите трикчета за приготвянето на това изкушение и често го поднася на трапезата

Едва ли ще успеем да изненадаме някого, предлагайки му рецепта за пилешки крилца. Всяка домакиня си има своите трикчета за приготвянето на тази вкусотийка и често я поднася на трапезата.

Самата аз често правя това ястие, използвайки различни маринати. Наскоро обаче попаднах на една нова рецепта, която, признавам, първоначално ме втрещи. В едно американско готварско шоу гледах как приготвят пилешките крилца с Кока-Кола. 

Въпреки че бях много скептично настроена, реших да изпробвам рецептата. Развихрих се в кухнята и... Чудо! Крайният резултат от труда ми изчезна за минути! Всички вкъщи толкова харесаха крилцата, че вече ги приготвям само по този начин. Дори не ми се налага да слагам салфетки на масата, защото всички с удоволствие си облизват пръстите. 

Домакиня издаде тайната за най-крехкото пилешко месце, топи се в устата

Къде е тайната ли? За разлика от традиционните маринати, приготвената с Кока-Кола прави крилцата по-сочни, мекички и невероятно вкусни.  

Ето и списъка с продуктите, които ще са ви необходими за приготвянето на това неустоимо изкушение: 

1 кг пилешки крилца
1,2 литра Кока-Кола 
4 бр. дафинов лист 
6 зърна зелен пипер
1 карамфил
1 супена лъжица зехтин
4 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици Дижонска горчица

Начин на приготвяне:

Сложете крилата в голяма тенджера и ги залейте с 1 литър Кока-Кола. Добавете дафиновия лист, смления зелен пипер и карамфила. Оставете да заври и варете на бавен огън под капак за 20 минути. 

Сочни и вкусни свински ребърца по провансалски

Излейте маринатата и подсушете крилата с кухненска хартия. Сложете тигана на котлона, изчакайте зехтина да загрее добре и започнете да пържите крилата до получаване на златистокафяв цвят. 

Колата, която ви е останала, смесете в малка тенджерка със соевия сос, захарта и горчицата. Сложете на котлона и варете на слаб огън до сгъстяване. 

Уникална и лесна рецепта: Тази вкусна рибка си плаче за ледена биричка

Сложете крилата в тавичка за печене и ги намажете добре с получената глазура. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. На всеки пет минути е добре да понамазвате крилцата с останалата глазура. 

20-те минутки отлетяха неусетно, крилцата са готови, а всички вкъщи със сигурност ви обичат още повече! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай