Падна поредна пикантна тайна, свързана с Мира Добрева (СНИМКИ)

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/padna-poredna-pikantna-tayna-svrzana-s-mira-dobreva-snimki Jenata.blitz.bg
Падна поредна пикантна тайна, свързана с Мира Добрева (СНИМКИ)

Вчера от jenata.blitz.bg ви разкрихме как само с една снимка Мира Добрева издаде голяма интимна тайна. Водещата обаче не спира да изненадва и да разкрива и други пикантерии от живота си.

Звездата на БНТ Мира Добрева е отлична домакиня и кулинарка, въпреки че скромно признава, че се е научила да готви добре едва след раждането на сина си Георги. Докато била по майчинство с него, започнала по-често да се върти около печката, а иначе от малка умеела да приготвя родопски специалитети, типични за родния й Златоград.

От баба си пази рецептата за пататник и я превърнала в любимо семейно ястиe. С удоволствие приготвя фасул, мусака, сарми и ориз в различни варианти. „Харесвам българската кухня, защото предлага разнообразие от вкусове и начини за обработка на продуктите. А като майка смятам, че е задължително децата ми да ядат домашно приготвена храна, за да са здрави”, казва Мира. Ето и нейните любими рецепти.

Пататник ала Мира

Необходими продукти:

6 броя кори за баница

6 картофа

1 глава лук

2 яйца

2 топки фиде

сол

микс пипери

1 ч.л. джоджен

75 г масло

олио за намазване

200 г сирене

Начин на приготвяне:

Намазваме с олио тавичка и леко посоляваме, за да не е безвкусна кората. Слагаме 4 от корите, които трябва да стърчат извън тавата. Настъргваме картофите и хубаво ги изстискваме от водата, след което ги слагаме в купа и смесваме с малко солчица, главичката дребно нарязан лук, смлян микс пипери, 2 яйца, 1 ч.л. джоджен, натрошеното сирене и натрошеното фиде. Разбъркваме хубаво и слагаме върху корите по малко от сместа. Не се изсипва наведнъж, за да не стане степано. Отгоре се нарязва маслото на парченца и се слагат другите 2 кори, след което се завива със стърчащата част от долните кори. Намазва се с олио и се пече само на долен реотан до зачервяване. След това се обръща на другата страна с помощта на по-голяма тава и отново се запича и долната кора. Тайната е във фидето. Да ви е сладко.

Постни сарми със сухи чушки

Необходими продукти:

2 глави кромид лук

1 стрък праз

3-4 суп. л. олио

1 и ½ ч.ч. ориз

сол

черен пипер

червен пипер

джоджен

гъби по желание

зелеви листа

Начин на приготвяне:

Запържваме две средни глави кромид лук или 1 стрък праз с 3-4 с.л. олио на слаб огън. Като стане прозрачен лукът, се добавят 1 1/2 ч.ч. добре измит ориз, бърка се, докато оризът стане прозрачен, посолява се, добавят се черен, червен пипер, джоджен, малко нарязани гъби по желание. Приготвяме зелевите листа и се нарязват наполовина, за да са по-малки сармите. В листата завиваме от плънката и редим в тенджера, в която ще варим. Накисваме и няколко сухи червени чушки в топла вода и пълним и тях с плънка. Редим ги в тенджерата. После варим всичко на слаб огън около 40 минути или докато е готов оризът, като леко проверяваме в една от чушките.

Ориз с маслини

Необходими продукти:

300 г маслини

1 ч.ч. ориз

1 гл. лук

1 морков

1 домат

магданоз

олио

сол

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнина. Прибавя се доматът, също нарязан на ситно или настърган, морковът - нарязан на кубчета. Сместа се овкусява на сол, разбърква се и се изсипва оризът. Залива се с 3 ч.ч. вода. Когато ястието е останало почти на мазнина, слагаме маслините и ситно нарязан магданоз. Оставяме да поври още 5 минути и сваляме от котлона. Ако е за гарнитура, за предпочитане е да не се слага домат.

Малинов пай

Необходими продукти:

300 г малини

200 г захар

250 г масло

500 г брашно

4 бр. яйца

220 г йогурт

Начин на приготвяне:

Маслото се нарязва на тънки парченца и се смесва с брашното. Реже се с нож, докато не стане на трохи. Добавя се захарта и едно яйце. Меси се с ръце, докато не се получи гладко тесто, което не залепва по ръцете. Оставя се за 15 минути. Слага се в тавичка, като се оформят стенички. Останалите яйца се разбиват и се смесват с йогурта до еднородна смес. Добавят се малините и сместа се разбърква внимателно, за да не се наранят плодовете. Плънката се излива върху тестото и се пече 35 минути на 180 градуса.

Кантучини

Необходими продукти:

200 г захар

250 г брашно

100 г бадеми

2 бр. яйца

1 ванилия

1 мая

Начин на приготвяне:

От всички продукти се омесва хомогенно тесто (бадемите са накълцани на едро, не фино смлени). Тестото се разделя на две и разточва като за франзели. Пече се около 30 минути на 180 градуса. След като десертът се изпече, се нарязва на парчета с дебелина от 1,5 инча (около 3 см.). Нарязаните парчета се запичат повторно за няколко минути в тиган. Кантучините стават още по-вкусни след третия ден от приготвянето им.

Подготви Анелия ПОПОВА

Горещи

Коментирай
3 Коментара
Лили
преди 6 години

Браво! Много благородно от страна на Мира да сподели тези чудесни и сравнително здравословни рецепти. Винаги, когато ги приготвям, ще се сещам за тази чаровна и интелигентна жена. Да е жива и здрава!

Откажи
Жена от село
преди 6 години

Иска й се да изчисти срама от Биг брадър ама няма да стане! Като яде пататник не повръща ли? Не й ли мирише на тютюн?! Срамно беше!!!Много грозно !!!

Откажи
bevi
преди 6 години

Стегни Дупето Без Упражнения !Лесно и Бързо поддържане на теглото за мързеливки http://bit.ly/2EJ30d5

Откажи