Закуската е най-важното ядене от деня. Но същевременно и най-сложното – не за друго, ами мнозина от нас се чудят какво да приготвят за хапване.
„Преди време една съседка ме покани на сутрешно кафе. Нагостиме и с най-вкусните пурички които някога бях хапвала. Взех рецептата и ги приготвих и аз. Всички у дома полудяха и щом ги направя се изяждат буквално за минути“, сподели читателка на jenata.blitz.bg.
Тя поясни, че необходимите продукти за пълнените пуричкиса малки и евтини, а приготвянето име много.
Необходими продукти за пълнените пурички:
Пшенично брашно или обикновено брашно – (около) 2 пакета
Растително масло – половин пакетче
Вода – половин литър
Сол
Зеле (прясно или кисело) - 1 средно голяма зелка
Морков - 1 брой
Лук - 1 брой
Време за готвене: 30 минути
Порции: 6
Начин на приготвяне на пълнените пурички:
Замесете меко и еластично тесто от брашното, маслото, водата и солта. Разделете на 12-14 еднакви топчици.
Разточваме всяко парче до почти прозрачно състояние и поставяме пълнежа на ръба. „За мен това е настъргано зеле с лук и моркови, задушени в тиган. Към тях добавих лимонов сок за киселост, но може да се използвате и оцет“, поясни читателката на jenata.blitz.bg, която изпрати рецептата на фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.
Оформяте във формата на пуричка, редите ги върху хартия за печене, сложена в тава.
Намажете ги с разбито яйце и печете на 200 градуса за 20-30 минути, докато хванат златиста коричка.
Добър апетит! / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!