Всяка домакиня иска ястията й да са не само вкусни, но и максимално полезни. В крайна сметка няма по-голяма радост от това семейството ти да е сито и доволно!
Оказва се, че за приготвянето на една вкусна и засищаща вечеря, която ще зарадва хората около масата не само с вкуса и външния си вид, но и с полезните си качества, не е нужно да хабите много време и да използвате скъпи продукти.
Всичко, което трябва да направите, е да им приготвите тази вкусна запеканка с тиквички. Ястието е изключително полезно, вкусно и най-важното - бързо за приготвяне.
Изпуснали сте страшно много, ако не сте опитвали тази вкусотия с тиквички
То е отлично решение както за обикновена семейна вечеря, така и за скъпи гости. С такова ярко и апетитно блюдо със сигурност ще впечатлите всички.
Ето и списъка с необходимите продукти за тази лесна и вкусна запеканка от тиквички:
2 тиквички
3 картофа
1 глава лук
1/2 карфиол
2 домата
200 гр. сирене Сулугуни
Опитате ли тези тиквички, мигом ще забравите за всички други манджи!
30 гр. пармезан
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Предварително измитите тиквички нарежете на кръгчета с дебелина около 3 мм.
Обелете лука и го нарежете по същия начин, както тиквичките.
Измийте карфиола и го разделете на малки розички.
Никой вкъщи не може да устои на тези кюфтенца от тиквички
След това го сварете в кипяща вода за около 3-5 минути.
Обелете картофите и ги сварете до полуготово състояние. След това ги извадете от тенджерата и нарежете на кръгчета.
Такива вкусни тиквички през живота си не сте яли!
Доматите също нарежете на тънки колелца.
А сиренето и пармезана настържете на едро ренде.
Вземете съд за печене и го намажете с растително олио. Внимателно подредете половината от продуктите и поръсете със сол и черен пипер.
Пиршество за душата: Това е тайната на перфектните кюфтенца от тиквички
След това отгоре наредете осталата част от продуктите в същия ред, в който сте подредили и първата. Отново поръсете със сол и черен пипер и залейте с малко растително олио.
Накрая поръсете зеленчуците с настърганото сирене, покрийте формата за печене с фолио и сложете да се пече в предварително загрята до 220 градуса фурна за половин час.
Вкусна паста с нежен сос от тиквички от кулинарното тефтерче на Меган Маркъл
След като времето изтече, махнете фолиото и оставете да се пече още 10-15 минути на 180 градуса.
Ястието е готово! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!