Пържолките на тиган ги правя само така! Никога не загарят, а вкусът им...

Когато се пържи, влакната на месото се насищат с олио и се губи истинският вкус

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/przholkite-na-tigan-gi-pravya-samo-taka-nikoga-ne-zagaryat-a-vkust-im Jenata.blitz.bg
Пържолките на тиган ги правя само така! Никога не загарят, а вкусът им...

Напоследък все по-често се говори, че пържената храна е много вредна за здравето. Точно затова се старая да използвам възможно най-малко олио в процеса на готвене и "пържа" месото без мазнина.

Крайният резултат винаги е много вкусен и най-важното - никога не загарят!

Забелязах, че когато пържа месото в олио, влакната му се насищат с олио, в резултат на което пържолата губи истинския си вкус. За да не разваля вкуса на ястието, взимам месото и го хвърлям директно на горещия тиган.  

Откакто готвач на Малдивите ми каза тази рецепта, лука го правя само така

Преди това обаче задължително го мариновам. Най-често използвам подправки, сушени билки, лук, както и чесън на прах, които придават на пържолите ми много специален вкус.

За да стане месото наистина сочно, го накисвам в маринатата от подправки в продължение на няколко часа. През това време то успява да пусне собствения си сос, а след това да го попие.

И едно много важно уточнение - само влажното месо е подходящо за пържене без мазнина.

Мама ме научи как да готвя пиле в буркан! Пръстите да си оближеш!

Винаги прибирам месото в маринатата в хладилника и го вадя половин час преди готвене, за да достигне стайна температура. 

За да не изгори месото, го запържвам за няколко минути от всяка страна. Едната страна пържа на силен огън, след което обръщам и намалявам огъня с една трета.

Ако месото не е изпържено достатъчно, повтарям процеса от всяка страна за още една минута, предварително намалявайки огъня с 10%.

Заливам месцето с малко водка, а след 3 дни всички се избиват за този деликатес

Ако не искате да използвате дори капка масло, изберете месо, което е по-тлъсто. В този случай си струва да започнете печенето от по-мазната страна.

Не забравяйте, че в този случай мазнината ще се разтопи много бързо. След това можете да обърнете парчето и да го изпържите по обичайния начин.

Вкусно и много полезно! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
9 Коментара
Гоъвача
преди 4 години

Говорим за пържене, обаче няма мазнина. Тогава не пържим а печем. Апък сушените подправки ще горчат. Изобщо не пробвайте. МАНДЖА С ГРОЗДЕ!!!!

Откажи
hhh
преди 4 години

В КАКВО Я НАКИСНА ТАЗ ШИБАНА ПАРЖОЛА . В ПИКНЯ ЛИ . ДА ТИ ЕБА РЕЦЕПТАТА .......

Откажи
Petko
преди 4 години

Ако се ползва хубав съд, Hexclad например, няма притеснения за загаряне!

Откажи
Ганьо
преди 4 години

Аз" сухо месо" досега не съм виждал

Откажи
Prasilisa
преди 4 години

Да си чувала за незалепващ тиган? Какво пържене без мазнина, това си е печене на тиган.

Откажи
Локомотива
преди 4 години

Моля не се излагай повече.пиши че си се объркала

Откажи
SuperMag
преди 4 години

http://www.supermag.bg/ онлайн супермаркет

Откажи
Милен
преди 4 години

Тези неща робот ли ги пише или някой невлизал в кухня

Откажи
Елена Димитрова
преди 1 година

Всичко си е ок,само думата пържене не си е на мястото.Така пека на оребрен тиган,когато не ми се цапа скарата за една пържола.И малко биричка и олио в маринатата.

Откажи