Райски кифли с пълнеж: Ще отлетят от масата за миг!

Повярвайте ни – пред това сладко изкушение всички са безсилни

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/rayski-kifli-s-palnezh-shte-otletyat-ot-masata-za-mig Jenata.blitz.bg
Райски кифли с пълнеж: Ще отлетят от масата за миг!

Има много хора, които са пристрастени към сладкото. Дори и тези, които гледат да го избягват, понякога са безсилни пред някое сладко изкушение.

Е, точно такива са т. нар. „райски кифли“. Пред тях всеки е безсилен и щом ги приготвите, то знайте, че ще изчезнат за миг.

Тези пухкави кифлички ще спечелят сърцата дори на тези, които не обичат тестените сладкиши. Невъзможно е да не се влюбите в този деликатен деликатес. 

Именно заради това от jenata.blitz.bg ще споделим уникално лесна и бърза рецепта за приготвянето на райските кифлички.

Знайте, че рецептата ще е по силите дори за начинаещите в готвенето. Много е важно всички съставки (особено маята) да са пресни, в противен случай кифличките няма да станат пухкави.

А за коледно настроение – все пак празниците наближават, ще добавим към тези райски кифлички и малко канела.

Райкски кифлички с мая и канела

Съставки за тестото:

  • брашно - 400 грама;
  • мляко - 200 милиграма;
  • масло - 150 грама;
  • суха мая - 10 грама;
  • захар - 70 грама;
  • ванилова захар - 2 ч.л. л.

Съставки за пълнеж:

  • смляна канела - 1,5 с. л.;
  • масло - 50 грама;
  • захар - 2 кубчета (или 2 супени лъжици).

Начин на приготвяне:

Първо, нека направим тестото за кифли с помощта на млякото. Загрейте течността на котлона до около стайна температура. 

Разтопете маслото на водна баня или в микровълнова фурна, оставете да изстине. Смесете млякото с течното масло, обикновената и ваниловата захар.

Смесете сухата мая с брашното и постепенно разбъркайте в млечната смес. Замесете гъсто тесто. Покрийте с кърпа и оставете на сухо място за около 1 час.

Когато тестото втаса го разточете на тънък пласт. След това разпределете плънката - намажете тестото с разтопено масло, поръсете равномерно със захар и канела. 

Нарежете тестото на 12 филийки с ширина около 1,5 см, разточете всяка на кора и поставете върху покрита с пергамент тава за печене.

Продуктите се покриват с кърпа и се оставят да втасат 20 минути. Канелките се пекат 25-30 минути на 200°.

Това е! приятно хапване от jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай