Рецепта за божествени италиански кюфтета, тайната е в...

Рецепта за божествени италиански кюфтета, тайната е в...

Могат да се сервират с паста, зеленчуци или дори картофено пюре

Крехките и ароматни кюфтета ще допълнят идеално всяка гарнитура. Могат да се сервират с паста, зеленчуци или дори картофено пюре. Процесът на готвене е доста прост.

Всички ще забравят за пицата, опитат ли тази вкусотия от стар хляб

Юлия Архипова, експерт в областта на готвенето, сподели рецептата.

Тя е италианска, а вкусът на крехките кюфтенца е меко казано божествен. Обезателно всеки трябва да пробва тази рецепта поне веднъж в живота си, но ви обещаваме, че сторите ли го, вече ще искате да ги консумирате само така.

Всички у дома полудяха по тази пица, приготвя се за 15 минути

Съставки

пуешка кайма – 500 г;

рикота – 80 г;

пармезан – 40 г;

чесън – 3 скилидки;

яйце – 1 бр.;

сол – 1 щипка;

олио

Процес на приготвяне на кюфтета

Чесънът трябва да се смачка, рикотата да се намачка, пармезана да се настърже. След това сиренето трябва да се смеси с яйце, чесън, сол и кайма.

Масата трябва да се смеси добре и след това можете да оформите кюфтетата.

От това месно тесто е най-добре да направите по-големи топки, пише 7kefa.com.

Пекат се около 20 минути на 200 градуса.

Ястието ще се окаже много по-вкусно, ако се сервира със специален сос.

За да го направите, трябва да запържите домати в собствения им сок, парчетата лук и чесън за около 15 минути в тиган със захар, сол и черен пипер.

След това получената смес трябва да се изсипе в тава за печене с кюфтета. Трябва да държите ястието във фурната още 10 минути.

Преди сервиране лакомството трябва да се поръси с нарязани пресни билки.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай