Рецепта за палачинки „Всичко по 4“ - винаги се получават перфектни

Рецепта за палачинки „Всичко по 4“ - винаги се получават перфектни

Те са идеалният вариант за оригинална и вкусна рецепта сутрин рано

Имате ли любима закуска? Може би не, но едно е безспорно – почти няма човек, който да не обича да закусва палачинки.

Те могат да бъдат солни, сладки и общо взето гарнирани с всичко, което обичаме да похапваме.

Но знаете ли как да приготвите т. нар. палачинки „всичко по 4“? може би ще попитате защо се казват така?

Като от едно време: Бабина рецепта за най-вкусните палачинки

Ами тайната е в рецептата им. Знайте, че това е най-доброто тесто и рецепта за палачинки, на които сте попадали досега! 

Всички, които са ги пробвали, са единодушни, че палачинките по тази рецепта са наистина перфектни! Помни се изключително лесно, затова се казват палачинки „всичко по 4”, защото от всички продукти ви трябват 4 броя или 400 гр/мл.

Резултатът са вкусни, меки и изобщо не мазни палачинки. Вървят с всякакви плънки.

Необходими продукти:
4 яйца
400 г брашно
400 мл мляко
400 мл газирана вода
4 супени лъжици олио
малко сол
1 ванилова захар

Начин на приготвяне: 
Яйцата се разбиват с тел, след което се добавят половината брашно и млякото, след което всичко се разбърква добре.

След това добавете втората половина от брашното и млякото, малко сол, ванилия и олиото, след което разбъркайте, за да няма бучки. Накрая добавете газираната вода и разбъркайте добре, за да стане сместа еднородна и гладка. Оставете сместа да престои час в хладилника.

Разпределете бързо и равномерно от всички страни и гответе за няколко секунди от едната страна, след това обърнете от другата страна, гответе за същото или по-малко време. Изпечените палачинки се нареждат една върху друга, като горната се застъпва с втората обърната наопаки в чиния и се пълни по желание.

Всички полудяха по тези палачинки, стават за минути

Ще останете очаровани от вкуса!

През това време съставките ще се смесят добре и тестото ще се изпече по-добре, а палачинките ще бъдат с еднаква дебелина от първата до последната. Намажете тигана за палачинки с малко олио и го загрейте добре, след което изсипете един черпак от сместа в него. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

 

Коментирай