Рулца с горски гъби и ухание на мащерка

Рулца с горски гъби и ухание на мащерка

Сезонът на летните уханни гъби е в разгара си. Тази рецепта е колкото лесна за изпълнение, толкова и вкусна. Пробвайте и ще се убедите сами.

Продукти:

Горски гъби - 400 г

Пилешко филе - 4 бр.

Сушена мащерка - щипка

чесън - 2 скилидки

соев сос - 2 с. л.

мед - 1 ч. л.

лимонов сок - 1 с. л.

лук - 1 глава

растително масло - 4 с. л.

сол, млян черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне:

За плънката изберете здрави гъби, почистете ги и ги измийте. След това ги нарежете на резени, варете ги в кипяща подсолена води в продължение на 40 минути. Оставете ги да изстинат.

В плънката може да си добавят наситнени зелении, ситно нарязани зелени чушки и настърган кашкавал.

Измийте и подсушете пилешките филета. После леко ги начукайте и наръсете с мащерка. Почистете и смачкайте чесъна. Разбъркайте го със соевия сос, меда и лимоновия сок. С получената смес намажете филетата и ги сложете в прохладно място за 30 минути.

Почистете и нарежете на ситно лука. Нагрейте в тиган 1 с. л. растително масло и го запържете до златисто. Добавете гъбите и пържете 15 минути. Сложете върху всяко парче фила плънка, навийте го на руло и го закрепете с клечки за зъби. Изпържете го от всички страни в останалото растително масло. Отстранете клечките за зъби и сервирайте с гарнитура по избор./jenata.blitz.bg

Коментирай