logo

С тази уникална плодова салата ще скриете  шапката на всичките си гости

С тази уникална плодова салата ще скриете шапката на всичките си гости

В разгара на лятото и сезона на дините какво по-хубаво от това да си приготвите една уникална плодова салата? Днес ще ви предложим една проста рецепта, с която ще си подарите истинска наслада за сетивата и ще шашнете всичките си познати!

Съветваме ви да изберете по-малка диня, защото сърцевината й е по-плътна и сладка. 

За приготвянето на това плодово изкушение ще са ви нужни: 

малка диня - 1 брой

портокал - 1 брой

малини и касис - по 100 грама

кайсии - 2 броя

лимонов сок - 100 мл. 

захар - 70 гр. 

бял ром - 20 мл. 

сметанов сладолед - 200 гр.  

няколко клонки мента за украса

Начин на приготвяне:

Измийте динята, подсушете я и срежете горната й част хоризонтално (примерно около 1/3). След това с лъжица внимателно издълбайте сърцевината (махнете семките) и направете от нея малки топченца. Поставете ги в отделен съд. Декорирайте краищата на получената "кошничка". 

Измийте портокала, обелете го, отстранете бялата ципа и го нарежете на малки парченца. Измийте малините и касиса и ги оставете да изсъхнат върху кухненска хартия. След това измийте кайсиите, отстранете костилката и ги нарежете на тънки парченца. 

Смесете всички плодове и ги сложете в динената "кошничка". От лимоновия сок и захарта сварете сироп. След това прибавете рома и изчакайте да заври. След като сиропът изстине, залейте с него плодовете. Най-отгоре сложете топка сладолед и украсете с мента. 

Добър апетит! /jenata.blitz.bg

 

 

 

Коментирай