С това сочно пиленце ще затворите устата и на най-големия кулинарен критик! 

С това сочно пиленце ще затворите устата и на най-големия кулинарен критик! 

Заслужава си да поглезите близките си с тази рецепта

Пилешкото е най-популярното и достъпно птиче месо. Ето защо едва ли може да изненадате някого, ако го нагостите с печено пиле. Но ако прибавите малко фантазия и накарате познатите продукти да придобият изцяло нов вкус и аромат, направо ще скриете шапката и на най-големия кулинарен критик! 

Днес от jenata.blitz.bg имаме за вас едно нетрадиционно предложение - да запечете пилето с портокал.

Портокалите придават на пилешкото месо не само специален и необичаен вкус, но го правят и много по-сочно. Просто и много вкусно! Заслужава си да поглезите близките си с него, така че не губете време, запретвайте ръкави и да започваме с готвенето!  

Ето го и списъка с продуктите, които ще са ви необходими: 

1,5 кг. пиле (цяло)
4 портокала
3 суп. лъжици захар
3 суп. лъжици соев сос
2 суп. лъжици дижонска горчица
4 скилидки чесън
1/5 чаша вода
сол, черен пипер, подправки на вкус

Начин на приготвяне: 

Нарежете пилето на парчета, измийте добре и оставете водата да се изцеди.  

Домакиня издаде тайната за най-крехкото пилешко месце, топи се в устата

В отделен съд смесете горчицата с чесъна и соевия сос. Прибавете сол и черен пипер. С получената смес мариновайте добре месото. 

Внимателно обелете портокалите. Два от тях нарежете на кръгчета, а другите два - на кубчета. Измийте много добре кората на единия портокал и я нарежете на тънки лентички. 

Ох, че вкусно! Това пиле с авокадо и портокал е толкова сочно и крехко, че направо се топи в устата!

Сложете нарязаната кора и портокала, нарязан на кубчета, в тенджера с вода. Прибавете захар и сложете на котлона. Оставете да поври около 2 минути на бавен огън.

блюдо курица с апельсинами

Излейте сиропа, а сварената кора и портокали наредете на дъното на тавата.

Невероятно вкусни пилешки гърди, които стават само за 1 минута (СНИМКИ)

Отгоре наредете месото, а върху него - нарязаните на кръгчета портокали.  

курица с апельсинами в пакете

Печете на загрята до 200 градуса фурна около 40 минути. 

Поднесете ястието със запечените парченца портокал. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай