По време на Великденския пост в семейството ви има цели три рожденика, а всички сте силно религиозни и не искате да нарушавате постите? Естествено, че спасение има и то е в тази постна торта "Наполеон"!
Всичко, от което се нуждаете за приготвянето й, е брашно, слънчогледово олио, орехи и бутилка бира! И изобщо не се притеснявайте, защото ароматът на последната съставка по никакъв начин няма да окаже влияние върху този неустоим десерт! Миризмата на бира се изпарява по време на печенето, а благодарение на бирените дрожди тестото ще стане многослойно.
Торта „Лентяйка” – вкусна, лесна, но най-вече бърза за приготвяне! (СНИМКИ)
На вкус тортата се отличава от класическия "Наполеон", но структурата й е подобна. Корите стават за минути и са много хрупкави. А кремът... Той няма нищо общо с традиционния яйчен крем от жълтъци, мляко и масло, но постът си е пост.
Ето и списъка с продуктите, които ще са ви необходими за приготвянето на тази вкусна, нежна и ароматна постна торта "Наполеон" с бира:
За тестото:
250 мл растително масло
250 мл бира
900 гр. брашно
За крема:
700 мл. сок или нектар
120 гр. грис
2-4 супени лъжици мед (на вкус)
1 чаша ядки (орехи или кедър)
Начин на приготвяне:
В удобен съд излейте слънчогледовото олио, след това прибавете малка част от брашното и чаша бира. Разбъркайте много добре.
Прибавете и останалото брашно. Замесете тестото. То трябва да е еластично, меко и да не се лепи по ръцете.
Уникална хрупкава торта! Готова е за 2 минути, а вкусът й...
Готовото тесто приберете в хладилника за 60 минути.
За да приготвите крема, изсипете сока в тенджера и го сложете на котлона да заври. Прибавете гриса и варете на слаб огън за около 5 минути, като разбърквате постоянно.
Няма друга толкова вкусна торта! Става за 20 минути, а резултатът...
Оставете кашата да се охлади до стайна температура.
Готовият крем разбийте с пасатор. След това добавете меда (количеството зависи от вкусовите ви предпочитания). Разбъркайте добре.
Разточете тестото и го разделете на седем части. Всяка една част разточете много тънко.
Уникално вкусен шоколадов кекс с божествен аромат, на който никой не може да устои!
Готовите кори печете една по една.
Изпечените кори намажете обилно с крем и поръсете с ядки.
Това беше всичко! Постната торта "Наполеон" е готова!
Най-вкусният десерт, с който няма да натрупаме излишни килца покрай празниците
Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!