Шоколадово изкушение без брашно!

Не изисква много съставки или усилия, а и става много бързо

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/shokoladovo-izkushenie-bez-brashno Jenata.blitz.bg
Шоколадово изкушение без брашно!

Шоколадовите печива са много популярни поради богатия си вкус и наситен аромат.

Главният готвач Кристина Марсиглизе, готвач и основател на Scientifically Sweet, сподели рецептата за нейната шоколадова торта, която е „декадентска, вкусна и супер лесна за приготвяне“.

„Това е рецептата, на която разчитате за специални поводи, вечери или дори когато са ни дошли гости в последната минута и не са предупредили, а искам да ги изненадам с нещо вкусно и оригинално. 

Лесна рецепта: Как да си направим брауни в микровълновата

Този десерт, който ще споделя с вас, има луксозна текстура, която е толкова мека и пухкава, но все пак вкусна и супер шоколадова“, споделя главният готвач.

„Тортата не изисква брашно, защото яйцата и шоколадът балансират текстурата“, каза тя.

„При липса на брашно тази торта получава структурата си от две основни съставки: яйца и шоколад. Белтъците осигуряват силата. 

Жълтъците помагат за емулгирането на шоколада с протеиновата течност, докато разбитите белтъци осигуряват по-голямата част от структурата и повдигане, за да придаде на тази торта лека и ефирна текстура“, обяснява Кристина.

Необходими продукти:

  • черен шоколад 60-70% - 227 грама;
  • осолено масло - 113 грама;
  • яйца - 5 яйца;
  • захар - 145 грама;
  • какао - 3 с.л.

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла (ако много държите или нямате кръгла, то може и малка правоъгълна) тава с масло и постелете с хартия за печене.

Най-бързата шоколадова торта - става за 5 минутки!

Поставете шоколада и маслото в тенджера и загрейте на слаб огън, докато се разтопят. Оставете сместа да изстине.

Разбийте яйцата с миксер, докато сместа стане пухкава. Добавете захарта и продължете да разбивате за около 6 минути. 

Малко по малко се налива разтопеният шоколад и се разбърква внимателно с шпатула. Правете това бавно, за да предотвратите утаяване на тестото.

Изсипете сместа в подготвената тава и печете около 30 минути, докато сладкишът втаса и леко се напука по повърхността.

Шоколадов кекс в чашка, който става само 2 минутки СНИМКИ

„Текстурата на тази торта е толкова невероятна, че е почти трудно да се обясни. Тя е плътна и богата, но лека и мека. 

Буквално се топи в устата, с леко хрупкава коричка отгоре за допълнителна текстура“, обяснява главният готвач.

Охладете напълно десерта в тавата. След това прокарайте нож по ръбовете и внимателно извадете. Отгоре намажете с какао на прах и по избор бита сметана.

Това е! Приятен апетит! / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай