Китайската кухня се радва на голяма популярност по целия свят! Дали ще изберете само ориз, или ще се спрете на ароматно пиле в сладко-кисел сос, изборът ви винаги ще е правилен!
А какво ще кажете да сготвите някой вкусен специалитет от далечна Азия в собствената си кухня? Уверяваме ви, че не е толкова сложно, а крайният резултат ще накара всички да си оближат пръстите.
Днес ще ви предложим една нестандартна рецепта, с която да си приготвите свинско по китайски с домати и ябълки на фурна.
Необходими продукти за 4 порции:
4 скилидки чесън
половин червена люта чушка
1 супена лъжица мед
700 гр. свинско филе
2 броя червени ябълки
2 глави червен (салатен) лук
1 стрък праз (само бялата част)
3 супени лъжици олио
250 гр. чери домати
500 мл. месен бульон
сол и черен пипер
Начин на приготвяне
Нарежете чесъна и лютата чушка на много дребно, след това смесете с меда, солта и черния пипер. Нарежете свинското месо на парчета и смесете с по-рано приготвената смес от мед, сол и черен пипер. Оставете за 1 час на стайна температура.
Загрейте фурната до 180°.
Изчистете ябълките от семките и нарежете на парчета. Изчистете лука и го нарежете на едро. Празът нарежете на колелца. Смесете зеленчуците с месото, сложете всичко в тава, поръсете с малко сол и залейте с олио. Покрийте тавата с фолио и запечете за 20 минути. След това свалете фолиото, залейте с бульона, отгоре подредете чери доматките и запечете за още 15 минути.
След като опитате тази вкусна гозба, със сигурност ще обявите бойкот на китайските ресторанти. /jenata.blitz.bg