Сложете край на мазните съдове с този таен и невероятен трик СНИМКИ

Сложете край на мазните съдове с този таен и невероятен трик СНИМКИ

Забравете за безкрайното търкане и миене, а заложете на... найлоновите торбички

Сезонът на барбекюто е в разгара си, но едва сега от jenata.blitz.bg попаднахме на една тайна. Тя е свързана с това как бързо, лесно и до блясък може да изчистим скарата на барбекюта.

Оказа се, че начинът да върнем първоначалния блясък на доста изгорялата решетка е доста прост и непретенциозен.

Сигурно и вие често оставяте мръсната решетка да кисне цяла нощ, за да може после да я измиете лесно, но какво ще направите, ако от jenata.blitz.bg ви кажем, че има доста по-лесен начин.

От jenata.blitz.bg попаднахме на интересен метод, открит от една жена. Той включва… найлонови торбички, каквито сме сигурни, че всички имате с изобилие у дома.

„В моята селска къща намерих изход от тази ситуация: накиснах всички прибори за барбекю в голямата бъчва за поливане за през нощта. Накратко, всичко беше накиснато перфектно. 

Но тайната ми е, че във водата сложих и найлоновата торбичка и всякакъв почистващи препарати, които са подходящи за тази цел“, споделя жената.

„Сега ще ви обясня по-подробно за какво иде реч. По-точно ще преразкажа какво е направил старият ми приятел в тази ситуация. 

Когато запържихме месото и грилът се охлади, той взе няколко найлонови торбички и щедро сипа течен сапун във водата, в която после сложи мазните решетки. 

Разбира се аз го гледах доста скептично. Все пак имаше смисъл в тези действия. 

Но на сутринта той взе накиснатите торбички и с тях почна да търка решетката. Ефектът бе умопомрачителен.

Без никакво търкане и усилия после просто изми решетката с хладка вода и тя бе лъскава и чиста като нова“, споделя жената.

Вие как мислите? Ще има ли ефект и при вас? Пробвайте и споделете с нас в коментарите. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Не съм робот

Не съм робот 17.12.2020 4:11

Не съм робот

Коко Н

Коко Н 10.08.2021 12:52

Статията е интересна,но отново срещам изключителната ви непригодност да преведете разбираемо материала. В оригинала,в найлоновия плик се слага разтвор на сода и оцет,които спомагат за по-доброто очистване на скарата и не се търка с найлоновата торбичка.Има го и вашия вариант със сапунен разтвор.