logo

Сочно и вкусно пилешко месце на фурна - пръстите да си оближеш

Сочно и вкусно пилешко месце на фурна - пръстите да си оближеш

Ястието е подходящо както за бърза вечеря, така и за изискани гости

Пилешките гърди са продукт, който ще ви се притече на помощ и в най-трудните моменти и ще ви позволи да създадете поредния си кулинарен шедьовър за отрицателно време. А приготвени на фурна, се превръщат в неустоимо и празнично ястие. 

Днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една такава рецепта за крехки и сочни пилешки гърди на фурна. Ястието е много вкусно и е подходящо както за бърза вечеря, така и за изискани гости. Единственият му недостатък е, че свършва за отрицателно време!

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тези пилешки гърдички на фурна: 

2 бр. пилешки гърди
1 глава лук + щипка сол и захар
2 суп. лъжици ябълков оцет

сол и черен пипер на вкус
червен пипер и чесън на прах
4 малки картофа

Това е тайната за най-вкусното пилешко, топи се в устата

200 гр. твърдо сирене
2 големи яйца
заквасена сметана - по желание

Начин на приготвяне: 

Лука нарежете на тънки полумесеци. Добавете към него щипка сол и захар и го понамачкайте, за да стане по-мек. Прибавете 2 супени лъжици ябълков оцет и оставете за известно време да се маринова. 

Пилешкото филе нарежете на тънки късчета. Поръсете със сол, черен, червен пипер и чесън на прах. След това добавете лука заедно с маринатата. Разбъркайте добре и оставете за около 30 минути. 

Нов метод разкрива как да приготвим крехко и сочно пилешко месце

Сварете картофите в подсолена вода. Когато изстинат, ги настържете на едро ренде. Сиренето също. Към тях прибавете 2 големи яйца и разбъркайте добре. 

Вземете тава за печене, намажете я с олио и наредете пилешките гърди. Отгоре изсипете картофите със сиренето и разпределете равномерно. За по-апетитна коричка, отгоре може да намжете с малко сметана. 

Това пилешко изкушение плени всички вкъщи

Загрейте фурната до 180 градуса. Печете около 20-25 минути. 

Ястието е готово за сервиране! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Това

Това 13.05.2020 0:21

Е буламач !!!

Псевдо рецепти

Псевдо рецепти 14.05.2020 6:48

Тия простите от Блиц някога готвели ли са въобще? Ако намажат със сметана за "апетитна коричка" от самото начало ще се получи коричка от въглен.

Тожт

Тожт 14.05.2020 17:15

Звучи вкусно, но смятам, че първо трябва да минат през тигана тези пилешки гърдички, иначе или ще останат сурови, или картофите ще загорят.