Сочна пастърма от пилешки гърдички - няма такава вкусотия

За да се поглезите с нещо такова, не е нужно да сте майстор готвач, защото се приготвя изключително лесно и просто

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/socna-pastrma-ot-pileski-grdicki-nyama-takava-vkusotiya Jenata.blitz.bg
Сочна пастърма от пилешки гърдички - няма такава вкусотия

С пилешки гърди могат да се приготвят куп вкусни и здравословни вкусотии. Включително и пастърма. 

На пръв поглед това звучи малко странно, тъй като този месен деликатес се приготвя от говеждо или свинско месо. Но тъй като никога не е късно за експерименти в кухнята, от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си я приготвите с пилешко месо. 

Пастърмата с пилешки гърди е много по-хубава от купените от магазина колбаси. И най-важното - не е нужно да сте майстор готвач, защото се приготвя изключително лесно и просто. Вечерта слагате  пилешките гърди в саламура, а на следващия ден сервирате вкусно и ароматно мезенце на масата. 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите това неустоимо месно изкушение: 

1 бр. пилешки гърди
1 чаена лъжица сол
1 чаша вода

Няма наяждане с тези картофени топчета с кашкавал, стават за минути

2-3 чаени лъжички от любимите ви подправки за пиле
1–1,5 чаени лъжички зехтин
2-3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:  

Измийте месото и го накиснете в саламура за 3 (най-добре 7) часа. Саламурата се приготвя изключително лесно: смесете една чаена лъжичка сол с чаша вода. Съветваме ви да използвате 2 чаши вода. Количеството обикновено е достатъчно за среден размер пилешки гърди. 

В отделна купа смесете любимите си подправки за пиле със зехтин (смлян кориандър, смес от пипер, смлян червен пипер и сол и нарязан на дребно чесън).

Пилешки гърдички във фолио - пръстите да си оближеш!

Извадете пилешкото филе от саламурата и попийте излишната влага с кухненска хартия. Увийте го добре с конец. Намажете месото със сместа от подправки и го оставете най-малко за половин час.

След това сложете месото да се пече в предварително загрята на 240 градуса фурна (за предпочитане е на средно ниво) 20 минути. След като времето изтече, изключете фурната и оставете пастърмата да изстине вътре за 2-3 часа.

Пилешката пастърма е готова! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
SAZDARMA UT LISIK
преди 2 години

PIZDEC , BULGARISTAN !

Откажи
Shrek
преди 2 години

Кой недоклатен идиот нарича това печено роле "ПАСТЪРМА"!!!!!

Откажи