Спагети Болонезе за вегани и вегетарианци - приготвяне на здравословна храна

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/spageti-boloneze-za-vegani-i-vegetarianci-prigotvyane-na-zdravoslovna-hrana Jenata.blitz.bg
Спагети Болонезе за вегани и вегетарианци - приготвяне на здравословна храна

Днес предлагаме да подготвим още едно ястие от световната кухня, чиято рецепта е адаптирана за вегетарианци и вегани.

За всички, които следват принципите на здравословното хранене, днес ще ви представум спагети болонезе без месо.

Правилната храна: Какво да ядем преди и след тренировка

Съставки:

спагети за вегани - 200 гр.;
домати - 2 бр.;
лук - 1 бр.;
пресен чесън - 1 скилидка;
соево месо - 80 г;
растително масло - 2 супени лъжици. л.;
сол, подправки - по една щипка.

Сварете соевото месо и го смелете в месомелачка. Лукът и чесънът се нарязват на ситно с нож и се задушават в тенджера с олио за 5 минути.

Добавете соевата кайма, кубчетата домати и бульона. Оставете под капак за четвърт час на слаб огън. След това посолете и добавете подправките.

Сварете спагетите, докато станат ал денте, отцедете ги в гевгир и ги поставете в тенджера. Всичко се разбърква и се оставя да къкри 5-7 минути.

Какво не бива да ядем на закуска: 3 популярни храни, от които напълнявате

Веган спагетите със сос болонезе може да сервирате, като гарнирате всяка порция с листенца пресен босилек.

Калорично съдържание на 100 g: 120,5 kcal.

Време за приготвяне: 1 час.

Горещи

Коментирай