logo

Стар циганин ми каза тайната за идеалните кюфтета СНИМКИ

Стар циганин ми каза тайната за идеалните кюфтета СНИМКИ

Оказа се, че цялата цака при приготвянето им се крие само в една уникална съставка

Дълго време готвих кюфтета, както обикновено. Правя месото на кайма или купувам готова, накиснат хляб, който добавям към нея. След това слагам лук и чесън и ги пържа в тигана. Но след време по доста странно стечение на обстоятелствата ядох най-вкусните кюфтета на една циганска сватба“, така читателка на jenata.blitz.bg започва писмото си до фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Баба ме научи как да правя уникални кюфтенца! Тайната им се крие в...

Жената сподели, че е питала един от старите цигани как са направили тези уникално вкусни кюфтета. За щастие мъжът й казал къде е разковничето.

„Циганинът ми каза, че ако добавя само една допълнителна съставка към мляното месо, кюфтето ще стане толкова вкусно, че след това ще ми бъде невъзможно да спра да ги ям. И беше прав!“, категорична е читателката на jenata.blitz.bg.

Започнете да приготвяне сместа за кюфтета с обичайните съставки:
около 700 грама смляно говеждо месо;
половин хляб (накиснат или изполвайте галета);
чаша мляко;
лук;
няколко глави чесън;
растително масло за пърженето;
сол и черен пипер на вкус.

Откакто пробвах тази рецепта, кюфтенцата ги правя само така, пръстите да си оближеш

Трохите хляб накиснете не във вода, а в млякото. След това ги добавете към месото като сложите и нарязания чесън и лук, както и подправките. Смесете всичко!

И точно тук идва тайната циганска рецепта, която ще направи кюфтетата феноменално вкусни.

Това е тайната за сочни и вкусни кюфтета, никой няма да иска да стане от масата

„Старият циганин ми каза, че към каймата слагат домати! Да, домати! Измиват се добре, обелват се и се нарязват на много ситно. След това се объркват с някаква зеленина (копър да речем) и всичко това се добавя към каймата за кюфтетата“, споделя читателката на на jenata.blitz.bg.

И това е – от тук нататък пържете както обикновено!

Жената казва, че старият циганин й се е заклел, че по-вкусни кюфтета не съществуват! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

д-р Хаус

д-р Хаус 30.01.2020 12:50

А на циганина кебапчето пробва ли?

354113

354113 30.01.2020 13:07

Какви са тези глупости: "около 700 грама смляно говеждо месо; половин хляб (накиснат или изполвайте галета);" ПЪРЖЕН ХЛЯБ ЛИ ЩЕ СЕ ЯДЕ ИЛИ КЮФТЕТА?

Иво

Иво 30.01.2020 13:11

Няколко глави чесън на 700 г кайма?! Вие нормални ли сте! Четете какво сте написали, не само да превеждате с гугъл!

123

123 30.01.2020 13:27

Добре, че циганинът е бил стар, а не млад ... че тогава задникът й е щял да се върти като шевна машина "Сингер"!

Цигумигу

Цигумигу 30.01.2020 13:59

Циганска работа ли е - не ми го хвали! НЯМА да пробвам.

Звезделина

Звезделина 30.01.2020 14:37

Простотия. Всеки се стреми да не слага хляб в каймата. А тук половин хляб. Е, може при циганите поради икономии на месо.

Силвия

Силвия 30.01.2020 15:14

Абсолютно грешен превод!Няма 1/2 хляб ,нито няколко глави чесън...И рецептата е от стара циганка,а не циганин.Разликата е само в прибавените 2 домата,смлени в блендер.

Оффф

Оффф 30.01.2020 18:39

Ако бяхте споменали още веднъж циганина щях да отида да го порежа.

Кюрда

Кюрда 30.01.2020 18:56

Абе кво обиждате статията мърливи българе злобарски. Бачкайте сервитьорчета цел живот и със злобата напред... Ираки кабоб също се прае със домати в каймата но им се изцежда целия сос и се добавя и магфаноз. !!!

йокин

йокин 30.01.2020 20:14

Баща ми,лека му пръст,цял живот,бе готвач,КАЗВАШЕ,на КАЙМАТА,ПРИГОТВЯНА,ЗА СЕМЕЙСТВОТО,НЕ СЕ СЛАГА ХЛЯБ.А СТАВАТ,СОЧНИ,АКО ДОБАВИШ,НАСТЪРГАН КАРТОФ.

Педеразиии

Педеразиии 30.01.2020 21:33

Да ви ебаммммммм майката гяурски

Васка

Васка 31.01.2020 0:44

Ха ха ха ха, пробвайте много ще са вкусни ха ха ха...хляб и чесън ,а каймата няма да се усеща...

дечев

дечев 31.01.2020 9:46

НЯКОЛКО ГЛАВИ ЧЕСЪН.ВИЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ ТОВА КОЕТО ПИШЕТЕ

Куку

Куку 31.01.2020 11:33

няколко глави чесън; - НЕНОРМАЛНИ

Чиба

Чиба 31.01.2020 12:31

Яж си тези кюфтета на стария циганин.Вкусните кюфтета стават от качествено месо .

Коко

Коко 31.01.2020 13:01

Еба го у циганино, и готвач ли стана?

Janeta_borisova_70@abv.bg

[email protected] 31.01.2020 16:37

Аз чесън не слага!Относно хляба-много е това,аз слагам 3 филийки!

Georgi

Georgi 31.01.2020 18:30

Me nqkolko glavi 4esun,celi 5 glavi.

Кика

Кика 31.01.2020 22:46

Кайма с домати??????

Пламен

Пламен 01.02.2020 7:30

Аз ги правя с хляб,на 500 гр три филии,едно яйце и ги пържа в зехтин на фурна. Стават уникални

Кина

Кина 01.02.2020 9:18

Сбе вие луди ки сте, какво ли?? Циганска работа!

Роди

Роди 01.02.2020 9:21

А стария циганин да ти е казал как се правят свирки? Много са вкусни!

БОКО

БОКО 01.02.2020 9:38

Циганин хранил ли е българин,па даже и с..... кюфтета.?

Dodi

Dodi 01.02.2020 9:55

Mnogo prost sayt s glupavi novini

Лили

Лили 01.02.2020 13:49

700 грама кайма и половин хляб¿??????.? Поредната глупост на блиц.

изпращяла ряпа

изпращяла ряпа 01.02.2020 18:54

"Хубава работа,ама циганска"...

Румен

Румен 05.02.2020 8:38

Циганин или циганка са споделили рецептата?

Иво

Иво 20.06.2020 22:22

Рецептата не струва моля ви от все сърце ви се моля не правете кюфтета по тази рецепта пълен боклук жена ми ме овика че съм направил кухнята на бардак освен това кюфтета станаха пълен боклук добре че жена ми добави малко брашанце та да стане нещо от тия кюфтета

Dani

Dani 08.08.2020 13:43

Много негатив , брейййй! Кюфтенцата стават чудесни, само че аз сложих 4 скилидки чесън. Престояха замесени 2-3 часа в хладилник и малко чубричка и 1 яйце. Свежи и апетитни :)

Dani

Dani 08.08.2020 13:52

Много негатив , брейййй! Кюфтенцата стават чудесни, само че аз сложих 4 скилидки чесън. Престояха замесени 2-3 часа в хладилник и малко чубричка и 1 яйце. Свежи и апетитни :)