Тайната на вкусните картофки, стават за 10 минути

Тайната на вкусните картофки, стават за 10 минути

Вече ще ги правите само по този изкушаващ сетивата начин

В следващите редове сме ви подготвили една наистина изкушаваща рецепта, която опитате ли един път, няма да спрете да правите отново и отново. 

Перфектната тайна подправка за картофено пюре – става 10 пъти по-вкусно

Става въпрос за лесна рецепта как да приготвите картофките по начин, по който се топят в устата. Истински пир за всичките ви сетива. А най-хубавото е, че няма да се потите дълго време над тигана. 

Приготвянето отнеме едва 10 минути, а резултатът е меко казано фантастичен. 

Съставки:

1 кг млади картофи
3 чл. л. зехтин

4 скилидки чесън
4-5 стръка розмарин
Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нека приготвим картофите. Измийте младите картофи обилно под течаща вода, без да ги белите.

Да мариноваме картофите. В голяма купа смесете зехтин, смлян чесън, листа розмарин, сол и черен пипер. Добавете картофите и разбъркайте добре, така че да се покрият напълно с маринатата, пише 7kefa.com.

Печем картофи. Поставете картофите на един слой върху тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180°C фурна за 30-40 минути, или до златисто кафяво.

Сервираме. Готовите картофи поръсете с нарязан розмарин и сервирайте с любимите си сосове. Да Ви е вкусно!

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай