В следващите редове сме ви подготвили една наистина изкушаваща рецепта, която опитате ли един път, няма да спрете да правите отново и отново.
Перфектната тайна подправка за картофено пюре – става 10 пъти по-вкусно
Става въпрос за лесна рецепта как да приготвите картофките по начин, по който се топят в устата. Истински пир за всичките ви сетива. А най-хубавото е, че няма да се потите дълго време над тигана.
Приготвянето отнеме едва 10 минути, а резултатът е меко казано фантастичен.
Съставки:
1 кг млади картофи
3 чл. л. зехтин
4 скилидки чесън
4-5 стръка розмарин
Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нека приготвим картофите. Измийте младите картофи обилно под течаща вода, без да ги белите.
Да мариноваме картофите. В голяма купа смесете зехтин, смлян чесън, листа розмарин, сол и черен пипер. Добавете картофите и разбъркайте добре, така че да се покрият напълно с маринатата, пише 7kefa.com.
Печем картофи. Поставете картофите на един слой върху тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180°C фурна за 30-40 минути, или до златисто кафяво.
Сервираме. Готовите картофи поръсете с нарязан розмарин и сервирайте с любимите си сосове. Да Ви е вкусно!
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!