Тиквичките са универсален зеленчук. Те имат неутрален на вкус, могат да се комбинират с всякакви продукти и съдържат много хранителни вещества. А най-вкусните тиквички се получават, когато ги приготвите на фурна със заквасена сметана и чесън.
Днес от jenata.blitz.bg ще споделим с вас една страхотна рецепта с тиквички. Ястието е изключително просто, но за сметка на това много засищащо, вкусно и полезно!
Рецептата е подходяща за всякакви поводи - и за вкусна вечеря, и за гости. Благодарение на този метод на приготвяне, ще успеете да съхраните всички здравословни съставки.
Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на тази чудна манджичка:
2-3 тиквички
100 грама заквасена сметана
3 скилидки чесън
1 яйце
пшенично брашно
сол и пипер на вкус
пресен копър
Начин на приготвяне:
За да стане ястието максимално полезно, трябва внимателно да подберете продуктите. Най-добре е да използвате само млади и сочни тиквички, които съдържат повече витамини.
Мама ми показа тайната си рецепта за пилешки дробчета, всички вече ги обожават
На второ място, ако държите на фигурата си, вместо брашно, е по-добре да използвате овесени трици или напълно да се откажете от тази съставка.
Време е да запретваме ръкави и да пристъпим към готвенето! Нарежете тиквичките на тънки кръгчета с дебелина не повече от сантиметър.
Обелете чесъна и леко го смачкайте. Именно той ще придаде на ястието този специален и остър вкус.
За да станат тиквичките по-сочни, в отделна купичка разбийте едно яйце. Потопете всяко колелце от зеленчука в него, а след това оваляйте добре в брашното или овесените трици.
Пред вас има два варианта - да опечете или да изпържите тиквичките. Ако се придържате към принципите на правилното и здравословно хранене, сложете тиквичките в тава за печене и ги метнете във фурната. Печете, докато цветът им не стане кафяв до златисто кафяво.
Приятелка ми издаде тайната си рецепта за перфектната пица, всички полудяха по нея!
Можете да ги изпържите и в тигана, но приготвено по този начин,ястието няма да бъде толкова полезно и ще е много по-калорично.
Докато тиквичките се готвят, можете да се заемете със соса. В купа смесете заквасената сметана и чесъна.
Бързи, лесни и вкусни витаминозни супички за силен имунитет и стройно тяло
Ако не сте фен на сметаната, спокойно можете да я замените с традиционното кисело мляко.
Когато тиквичките са готови, добавете соса и оставете във фурната за още 10 минути. След това извадете ястието и му дайте още малко време, за да може сосът да се сгъсти. Отгоре поръсете с пресен копър и сервирайте! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!