Такива вкусни яйчица през живота си не бях яла!

Считат се за универсално предястие, тъй като могат да се консумират както топли, така и студени

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/takiva-vkusni-yaychitsa-prez-zhivota-si-ne-byakh-yala Jenata.blitz.bg
Такива вкусни яйчица през живота си не бях яла!

Хапва ви се нещо вкусно, но не разполагате с достатъчно време? Препоръчваме ви горещо тази вкусотия! 

Тези яйчица по шотландски се считат за универсално предястие, тъй като могат да се консумират както топли, така и студени.

Може да си ги хапвате вкъщи, или на пикник сред природата. А защо не и в офиса?

Приготвят се бързо и са идеални и за празничната трапеза. А ако към тях прибавите пикантен сос или малко горчица... Пръстите да си оближеш! 

За да си приготвите това уникално предястие, се нуждаете от:

400 гр. смляно говеждо месо (може и свинско)
По 1 чаена лъжичка сушен магданоз и мащерка

1 глава лук 
сол и пипер на вкус
100 гр. брашно  

150 гр. галета
1 чаша растително масло
6 бр. яйца

Начин на приготвяне: 

Първо сварете яйцата. След като махнете тенджерата от котлона, извадете яйцата и дръжте всяко едно от тях под течаща студена вода за 1 минута. След това ги сложете в съд с вода, за да изстинат окончателно, а после ги обелете.  

Изненада: Цял живот сме белили варените яйца грешно ВИДЕО

След яйцата идва ред да се погрижим и за обвивката им. Вземете по-дълбок съд и сложете в него каймата, нарязания на ситно лук и магданоза. Прибавете малко сол и пипер и омесете много добре.

Получената смес разделете на шест равни части.  Парчетата трябва да са овални или кръгли, с дебелина не повече от 125 мм. и ширина от 75 мм.  

В друг съд изсипете брашното и малко черен пипер. Ако е необходимо, добавете и сол.

45 секунди и пържените яйца са готови

В получената смес ще трябва да оваляте много внимателно всяко яйце, след което да го увиете с каймата и да запечатате добре крайчетата. 

Оваляйте добре в галетата. Между другото, преди да го направя, лично аз разбивам едно яйце и потапям яйцата с кайма в него, а после овалвам добре в галетата. 

Всички вкъщи се влюбиха в тази солена закуска със сиренце! И има защо

Идва ред на пърженето. В добре загрято олио изпържете всяко опаковано в кайма яйце. След това го поставете на кухненска хартия, за да се оцеди излишната мазнина. 

Чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите!

Кулинарният ви шедьовър ще изглежда още по-неустоимо, ако преди сервиране украсите чинията със свежи подправки. 

Яйцата могат да се сервират цели или разрязани наполовина. Към ястието може да добавите някакво сосче или горчица. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Горещи

Коментирай