logo

Такива вкусни яйчица през живота си не бях яла!

Такива вкусни яйчица през живота си не бях яла!

Считат се за универсално предястие, тъй като могат да се консумират както топли, така и студени

Хапва ви се нещо вкусно, но не разполагате с достатъчно време? Препоръчваме ви горещо тази вкусотия! 

Тези яйчица по шотландски се считат за универсално предястие, тъй като могат да се консумират както топли, така и студени.

Може да си ги хапвате вкъщи, или на пикник сред природата. А защо не и в офиса?

Приготвят се бързо и са идеални и за празничната трапеза. А ако към тях прибавите пикантен сос или малко горчица... Пръстите да си оближеш! 

За да си приготвите това уникално предястие, се нуждаете от:

400 гр. смляно говеждо месо (може и свинско)
По 1 чаена лъжичка сушен магданоз и мащерка

1 глава лук 
сол и пипер на вкус
100 гр. брашно  

150 гр. галета
1 чаша растително масло
6 бр. яйца

Начин на приготвяне: 

Първо сварете яйцата. След като махнете тенджерата от котлона, извадете яйцата и дръжте всяко едно от тях под течаща студена вода за 1 минута. След това ги сложете в съд с вода, за да изстинат окончателно, а после ги обелете.  

Изненада: Цял живот сме белили варените яйца грешно ВИДЕО

След яйцата идва ред да се погрижим и за обвивката им. Вземете по-дълбок съд и сложете в него каймата, нарязания на ситно лук и магданоза. Прибавете малко сол и пипер и омесете много добре.

Получената смес разделете на шест равни части.  Парчетата трябва да са овални или кръгли, с дебелина не повече от 125 мм. и ширина от 75 мм.  

В друг съд изсипете брашното и малко черен пипер. Ако е необходимо, добавете и сол.

45 секунди и пържените яйца са готови

В получената смес ще трябва да оваляте много внимателно всяко яйце, след което да го увиете с каймата и да запечатате добре крайчетата. 

Оваляйте добре в галетата. Между другото, преди да го направя, лично аз разбивам едно яйце и потапям яйцата с кайма в него, а после овалвам добре в галетата. 

Всички вкъщи се влюбиха в тази солена закуска със сиренце! И има защо

Идва ред на пърженето. В добре загрято олио изпържете всяко опаковано в кайма яйце. След това го поставете на кухненска хартия, за да се оцеди излишната мазнина. 

Чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите!

Кулинарният ви шедьовър ще изглежда още по-неустоимо, ако преди сервиране украсите чинията със свежи подправки. 

Яйцата могат да се сервират цели или разрязани наполовина. Към ястието може да добавите някакво сосче или горчица. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Коментирай