Тайна рецепта за картофи на фурна, които се топят в устата

Направите ли това за вечеря, всички у вас ще се влюбят в гозбата ви

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tayna-retsepta-za-kartofi-na-furna-koito-se-topyat-v-ustata Jenata.blitz.bg
Тайна рецепта за картофи на фурна, които се топят в устата

Все още, убедена съм, не сте опитвали толкова вкусно приготвени картофи. Приготвянето им е просто, съставките им също са прости, но резултатът... той е просто „уау”!

Изненада: Цял живот сме белили варените яйца грешно ВИДЕО

Хрупкава апетитна коричка отгоре, а отвътре крехко и сочно месце. Погъделичках ли апетита ви?

Нямам търпение да разкрия бабината тайна за тази гозба. Рецептата е лесна и ще ми благодарите само след минути.

Гарантирам ви, че всички в дома ви просто ще полудеят по тази сочна вкусотия.

45 секунди и пържените яйца са готови

Продукти:

Картофи 1 кг. 

Месо /по избор/ - 400 гр.

Лук - половин глава

Сирене/кашкавал - по 200 гр. 

Майонеза

Горчица

Масло

Сол

Научете повече от 280 рецепти със Златната книга на готварството

Приготвяне:

На първо място купете около 400 грама месо. Сами избирате какво да е то – пилешко, свинско, пуешко или говеждо – с последното винаги е най-вкусно.

И така – нарязваме месото на малки късчета. Овкусете го с майонеза или горчица. Сложете го в къпа, запечатайте с фолио и го оставете в хладилника за час-два, за да се маринова. Това ще го направи много меко, крехко и сочно.

Чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите!

След като нужното време мине, вземете един килограм картофи. Нарежете ги на филийки. Нарежете и половин глава лук. След това си настържете около 200 грама сирене.

Намажете съда за печене с растително масло, сложете част от картофите и ги поръсете със сол на вкус. След това отгоре сложете месцето, което вече се е мариновало. Отгоре може да разпределите лука и другата част от картофките. Отново може да ги поръсите със сол.

Най-отгоре добавете настърганото сирене, както и кашкавал. Сложете малко майонеза и бутнете във фурната за около час, при температура около 180-200 градуса.

Воала! Нашите картофи са готови! Бон апети, приятели! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
ГОГО
преди 2 години

СУПЕР

Откажи