Българската традиционна кухня е доста колоритна, вкусна и разнообразна. Едно от най-любимите ястие на повечето нашенци, че и на чужденците, са пържените пилешки дробчета.
Да знаете как да приготвите тази вкусотия ще бъде полезно във всяка кухня. Ако се приготви правилно това ястие ще бъде нежно, сочно и без капка горчивина.
„Но знаете ли, че само с една тайна съставка пилешките дробчета ще станат божествено вкусни“, споделят опитни готвачи.
Освен това те издадоха най-лесната и уникална рецепта за перфектните пържени пилешки дробчета.
За да приготвите пилешки черен дроб, ще ви трябва:
- опаковане на пилешки черен дроб;
- три глави лук;
- две скилидки чесън;
- четири супени лъжици сметана;
- две супени лъжици вода;
- една чаена лъжичка горчица;
- подправки.
Начин на приготвяне:
Нарежете черния дроб на парчета и отстранете всичко излишно. Хвърляме ги в гевгир и ги изплакваме.
Когато цялата вода се отцеди, поставете вътрешностите в купа и ги залейте с вряща вода. Оставете за три минути и през това време нарежете лука на тънки полукръгчета. Запържете ги до омекване и златисто, подправете на вкус, добавете ситно нарязан чесън и запържете още малко.
Отцедете течността от черния дроб и поставете вътрешностите в тиган. Оставете да къкри около пет минути, покрити с капак.
Смесете заквасена сметана и горчица. Ако сосът е твърде гъст, разредете го с вода.
Изсипете го в тиган и го оставете да заври. След това намалете котлона до минимум и оставете да къкри още около десет минути.
Когато ястието е готово, овкусете го и при необходимост го подправете допълнително.
Какво да направите, за да направите черния дроб мек при пържене
Не всеки знае защо трябва да накисвате пилешки дроб в прясно мляко, въпреки че този обичаен трик ще направи този вторичен продукт по-нежен, по-малко горчив и дори ще премахне неприятните миризми.
Подправки, които си подхождат идеално с пилешкия дроб:
- червен пипер;
- куркума;
- джинджифил;
- мащерка;
- розмарин;
- сол;
- черен пипер.
Те ще придадат специален аромат и ще го направят по-апетитен.
Ако не искате при термичната обработка дробът да изсъхне, то преди да започнете да го готвите го осолете леко. / jenata.blitz.bg