Тайна съставка прави пържените пилешки дробчета неустоими

Опитни готвачи споделиха бърза и лесна рецепта за приготвянето на тази обичана от много българи храна

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tayna-sastavka-pravi-parzhenite-pileshki-drobcheta-neustoimi Jenata.blitz.bg
Тайна съставка прави пържените пилешки дробчета неустоими

Българската традиционна кухня е доста колоритна, вкусна и разнообразна. Едно от най-любимите ястие на повечето нашенци, че и на чужденците, са пържените пилешки дробчета.

Да знаете как да приготвите тази вкусотия ще бъде полезно във всяка кухня. Ако се приготви правилно това ястие ще бъде нежно, сочно и без капка горчивина.

„Но знаете ли, че само с една тайна съставка пилешките дробчета ще станат божествено вкусни“, споделят опитни готвачи.

Освен това те издадоха най-лесната и уникална рецепта за перфектните пържени пилешки дробчета.

За да приготвите пилешки черен дроб, ще ви трябва:

  • опаковане на пилешки черен дроб;
  • три глави лук;
  • две скилидки чесън;
  • четири супени лъжици сметана;
  • две супени лъжици вода;
  • една чаена лъжичка горчица;
  • подправки.

Начин на приготвяне:

Нарежете черния дроб на парчета и отстранете всичко излишно. Хвърляме ги в гевгир и ги изплакваме. 

Когато цялата вода се отцеди, поставете вътрешностите в купа и ги залейте с вряща вода. Оставете за три минути и през това време нарежете лука на тънки полукръгчета. Запържете ги до омекване и златисто, подправете на вкус, добавете ситно нарязан чесън и запържете още малко.

Отцедете течността от черния дроб и поставете вътрешностите в тиган. Оставете да къкри около пет минути, покрити с капак. 

Смесете заквасена сметана и горчица. Ако сосът е твърде гъст, разредете го с вода.

Изсипете го в тиган и го оставете да заври. След това намалете котлона до минимум и оставете да къкри още около десет минути. 

Когато ястието е готово, овкусете го и при необходимост го подправете допълнително.

Какво да направите, за да направите черния дроб мек при пържене

Не всеки знае защо трябва да накисвате пилешки дроб в прясно мляко, въпреки че този обичаен трик ще направи този вторичен продукт по-нежен, по-малко горчив и дори ще премахне неприятните миризми.

Подправки, които си подхождат идеално с пилешкия дроб:

  • червен пипер;
  • куркума;
  • джинджифил;
  • мащерка;
  • розмарин;
  • сол;
  • черен пипер.

Те ще придадат специален аромат и ще го направят по-апетитен. 

Ако не искате при термичната обработка дробът да изсъхне, то преди да започнете да го готвите го осолете леко. / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай