Тайната на вкусните пълнени картофки, не сте яли по-сочни

Тайната на вкусните пълнени картофки, не сте яли по-сочни

Тази рецепта ще ви стане любима

Пълнените картофки може да са истинско изкушение за всички сетива, но не всички хора знаят как да ги приготвят.

Те са много вкусно ястие, а вкусът е просто уникален.

Тази вкусна салатка промени изцяло мнението ми за цвеклото!

Няма да ви лъжем и ще ви споделим, че ястието изглежда крайно апетитно и определено може да бъде поднесено както на вечеря със семейството, така и на празничната трапеза.

Ето как да направите магията.

Всички полудяха по „Изумрудената салата” (СНИМКИ)

Продукти:

14 бр. Картофи

300 гр. Кайма

1 бр. Лук

1 бр. Чушка

200 гр. Доматен сос

3 моркова

Сол, кайма, пипер на вкус

Трябват ви само няколко минути, за да шашнете всички с вкусна салата

Приготвяне:

Първо настържете моркови на ренде, после нарежете чушки на кубчета или сламки, както обичате повече.

Запържете морковите и чушките в зехтин за около 3-4 минутки. След това към тях добавете доматен сос, сол и малко гореща вода. Задушете всичко за около 5-7 минути на среден огън под капак.

Сега трябва да направим пълнеж за картофките ни. За целта ни трябва кайма, която може да смесите с лук, сол и черен пипер. Това е и нашият пълнеж.

 

Всички вкъщи полудяха по тази салата от сърцето на Родопите, изкушение е за всички сетива

Сега обелете картофите. След това с нож ги издълбавате в средата.

Напълнете картофките с каймата.

След това ги сложете в тенджера, за да ги задушим.

Залейте картофките с вече приготвения сос, към който може да добавите макарони, чесън и грах, както и копър или магданоз.

Оставете картофите да се задушават на среден огън и затворен капак за около 55 минути. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай