Тайната на вкусните пълнени картофки, не сте яли по-сочни

Тази рецепта ще ви стане любима

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/taynata-na-vkusnite-plneni-kartofki-ne-ste-yali-po-sochni Jenata.blitz.bg
Тайната на вкусните пълнени картофки, не сте яли по-сочни

Пълнените картофки може да са истинско изкушение за всички сетива, но не всички хора знаят как да ги приготвят.

Те са много вкусно ястие, а вкусът е просто уникален.

Тази вкусна салатка промени изцяло мнението ми за цвеклото!

Няма да ви лъжем и ще ви споделим, че ястието изглежда крайно апетитно и определено може да бъде поднесено както на вечеря със семейството, така и на празничната трапеза.

Ето как да направите магията.

Всички полудяха по „Изумрудената салата” (СНИМКИ)

Продукти:

14 бр. Картофи

300 гр. Кайма

1 бр. Лук

1 бр. Чушка

200 гр. Доматен сос

3 моркова

Сол, кайма, пипер на вкус

Трябват ви само няколко минути, за да шашнете всички с вкусна салата

Приготвяне:

Първо настържете моркови на ренде, после нарежете чушки на кубчета или сламки, както обичате повече.

Запържете морковите и чушките в зехтин за около 3-4 минутки. След това към тях добавете доматен сос, сол и малко гореща вода. Задушете всичко за около 5-7 минути на среден огън под капак.

Сега трябва да направим пълнеж за картофките ни. За целта ни трябва кайма, която може да смесите с лук, сол и черен пипер. Това е и нашият пълнеж.

 

Всички вкъщи полудяха по тази салата от сърцето на Родопите, изкушение е за всички сетива

Сега обелете картофите. След това с нож ги издълбавате в средата.

Напълнете картофките с каймата.

След това ги сложете в тенджера, за да ги задушим.

Залейте картофките с вече приготвения сос, към който може да добавите макарони, чесън и грах, както и копър или магданоз.

Оставете картофите да се задушават на среден огън и затворен капак за около 55 минути. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай