Пълнените картофки може да са истинско изкушение за всички сетива, но не всички хора знаят как да ги приготвят.
Те са много вкусно ястие, а вкусът е просто уникален.
Тази вкусна салатка промени изцяло мнението ми за цвеклото!
Няма да ви лъжем и ще ви споделим, че ястието изглежда крайно апетитно и определено може да бъде поднесено както на вечеря със семейството, така и на празничната трапеза.
Ето как да направите магията.
Всички полудяха по „Изумрудената салата” (СНИМКИ)
Продукти:
14 бр. Картофи
300 гр. Кайма
1 бр. Лук
1 бр. Чушка
200 гр. Доматен сос
3 моркова
Сол, кайма, пипер на вкус
Трябват ви само няколко минути, за да шашнете всички с вкусна салата
Приготвяне:
Първо настържете моркови на ренде, после нарежете чушки на кубчета или сламки, както обичате повече.
Запържете морковите и чушките в зехтин за около 3-4 минутки. След това към тях добавете доматен сос, сол и малко гореща вода. Задушете всичко за около 5-7 минути на среден огън под капак.
Сега трябва да направим пълнеж за картофките ни. За целта ни трябва кайма, която може да смесите с лук, сол и черен пипер. Това е и нашият пълнеж.
Всички вкъщи полудяха по тази салата от сърцето на Родопите, изкушение е за всички сетива
Сега обелете картофите. След това с нож ги издълбавате в средата.
Напълнете картофките с каймата.
След това ги сложете в тенджера, за да ги задушим.
Залейте картофките с вече приготвения сос, към който може да добавите макарони, чесън и грах, както и копър или магданоз.
Оставете картофите да се задушават на среден огън и затворен капак за около 55 минути. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!