logo

Тази вкусна салатка промени изцяло мнението ми за цвеклото!

Тази вкусна салатка промени изцяло мнението ми за цвеклото!

Опитате ли я веднъж, ще ви се прииска да оближете и чинията

Обядваме с моя колежка в офиса. Гледам - в чинията й има някаква интересна салата. 

Забелязала, че я наблюдавам с интерес, тя ме покани да опитам. "Пръстите ще си оближеш!", каза Катя. 

Приближих се, но когато видях големите парчета цвекло, веднага си спомних за салата от варено цвекло, оцет и чесън, с която мама не спираше да ме тъпче като малка.

Откакто я опита, мъжът ми все ме кара да правя тази вкусна салатка с авокадо

Ужасяващите детски спомени ме накараха веднага да й откажа. Но Катя беше толкова настойчива.

За да не я обидя, боднах веднъж с вилицата. Особения остър вкус го имаше, но изглежда не беше от чесъна. Ябълковият оцет също се усещаше. Но, от друга страна - май имаше и нар. 

Не се сдържах и веднага я попитах какво има в тази вкусна салата. Оказа се, че за приготвянето й не е използвала нито чесън, нито оцет.

Това, от което се нуждаете за 3 порции, е:

400 гр. цвекло  
45 гр. орехи
30 гр. сос от нар Narsharab 
30 гр. зърнеста горчица  

Витаминозна бомба: По тази вкусна салатка с име "Мъката на бацила" полудяха всички у дома

Цвеклото се сварява, почиства и реже на едри парчета. Орехите се смилат добре в кафемелачка. Смлените орехи, горчицата и сосът от нар се добавят към цвеклото. Всичко се разбърква много добре.

По желание се добавят сол и олио. 

Вкусна салата с пиле и орехи, на която няма да устоят и най-стеснителните ви гости!

И ето, че салатата е готова! 

Ако желаете, можете да добавите ябълка, мед и листа от спанак. Украсете със семена от нар, орехи или други ядки. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай