Обядваме с моя колежка в офиса. Гледам - в чинията й има някаква интересна салата.
Забелязала, че я наблюдавам с интерес, тя ме покани да опитам. "Пръстите ще си оближеш!", каза Катя.
Приближих се, но когато видях големите парчета цвекло, веднага си спомних за салата от варено цвекло, оцет и чесън, с която мама не спираше да ме тъпче като малка.
Откакто я опита, мъжът ми все ме кара да правя тази вкусна салатка с авокадо
Ужасяващите детски спомени ме накараха веднага да й откажа. Но Катя беше толкова настойчива.
За да не я обидя, боднах веднъж с вилицата. Особения остър вкус го имаше, но изглежда не беше от чесъна. Ябълковият оцет също се усещаше. Но, от друга страна - май имаше и нар.
Не се сдържах и веднага я попитах какво има в тази вкусна салата. Оказа се, че за приготвянето й не е използвала нито чесън, нито оцет.
Това, от което се нуждаете за 3 порции, е:
400 гр. цвекло
45 гр. орехи
30 гр. сос от нар Narsharab
30 гр. зърнеста горчица
Витаминозна бомба: По тази вкусна салатка с име "Мъката на бацила" полудяха всички у дома
Цвеклото се сварява, почиства и реже на едри парчета. Орехите се смилат добре в кафемелачка. Смлените орехи, горчицата и сосът от нар се добавят към цвеклото. Всичко се разбърква много добре.
По желание се добавят сол и олио.
Вкусна салата с пиле и орехи, на която няма да устоят и най-стеснителните ви гости!
И ето, че салатата е готова!
Ако желаете, можете да добавите ябълка, мед и листа от спанак. Украсете със семена от нар, орехи или други ядки. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!