От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради плътния им месест вкус, заради по-силният им аромат, заради веселата им форма, пише кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.
Никога в живота си не сте яли.... „Агнешки палачинки” (СНИМКИ)
Най-често те присъстват в туршии и зимнина, но аз ги обичам и пълнени - може и с мляно месо, а може и постни - такъв вариант ще ви представя и днес.
Всичко отнема около 50 минути.
Продукти:
6 камбички
1/2 ч. чаша ориз
10 маслини без костилка
1 малък домат
1/2 морков
зехтин
сол
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
Фурната загряваме на 180-200 градуса. Камбичките измиваме, разполовяваме на две и почистваме от семето.
Майка ми показа уникална рецепта за мусака, всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)
В тиган загряваме зехтин и добавяме нарязания на кубчета домат, запържваме докато леко изври течността му, добавяме ориза и морковите, бъркаме 1 минута и добавяме чаена чаша и половина вода. Прибавяме сол на вкус, черен пипер, магданоз- наситнен. Разбъркваме докато ориза леко започне да набъбва и изсипваме нарязаните маслини. Бъркаме отново няколко пъти и изключваме котлона.
Пръстите ще се оближете с този пилешки пилаф в тиган
В тавичка капваме 2-3 капки зехтин и нареждаме разполовените камбички. В тях слагаме от зеленчуковата плънка, добавяме 1/3 ч. чаша вода и печем до готовност.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки