Това е най-вкусната торта за всички времена, а рецептата е…

Приготвянето й е толкова лесно, че и дете може да я направи

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tova-e-nai-vkusnata-torta-za-vsicki-vremena-a-receptata-e Jenata.blitz.bg
Това е най-вкусната торта за всички времена, а рецептата е…

Нека бъдем честни – няма човек, който да не обича да си похапва нещо сладичко. Някои от нас го правят доста често, а други си слагат ограничения и рядко си позволяват тези изкушения.

Но какво да се прави – хора сме, а и веднъж се живее – трябва и да подсладим този живот.

А има ли нещо по-изкушаващо от чудно вкусна домашна торта? Едва ли!

Цял живот сме рязали тортата грешно, а трябва така ВИДЕО

Именно заради това от jenata.blitz.bg решихме да споделим рецепта за най-вкусната торта за всички времена.

Тя се приготвя толкова лесно, че и дете може да я направи. И не се подлъгвайте – нищо, че няма нищо сложно в приготовлението на това изкушение – то е неописуемо вкусно и всички си облизват пръстите в мига, в който я вкусят.

Необходими продукти:

За тестото:
захар – 1 чаша
заквасена сметана – 1 чаша
яйце – 1 брой
какао на прах – 100 грама
0,5 ч.л. сода за хляб
брашно – 1,5 чаши

Чудно вкусна турска мокра торта е най-новото шоколадово изкушение

За крема:
масло – 200 грама
кондензирано мляко – 0,5 кутия
какао – 50 грама

За глазурата:
какао – 1 супена лъжица
заквасена сметана – 1 супена лъжица
захар – 1 супена лъжица
масло – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:
Разбийте захарта с яйцето. Добавете заквасена сметана, разбийте. Добавете какаото и брашното, разбийте.

Изсипете сместа в покрита с пергамент форма, печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

За крема разбийте всички съставки до пухкав крем. Когато тортата е готова, нарежете я на филийки, намажете обилно с крем.

Покрийте горната част на тортата с глазура. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай