Днес решихме да ви разкрием тайната на сочните кюфтета. Ще плените всичките си гости с тях, гарантираме ви го.
Изненада: Цял живот сме белили варените яйца грешно ВИДЕО
Освен, че са сочни, те са и много вкусни. Подходящи са както за празничната трапеза, така и за ежедневната вечеря или пък обяд.
Всичките ми приятелки от месеци ме молят да им разкрия тайната си, затова реших да споделя рецептата си с всички.
Ето как да ги приготвите.
45 секунди и пържените яйца са готови
Взимате половин килограм кайма. Към нея добавяте нарязан лук, едно яйце, 2 с.л. трици, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте добре сместа й я оставете за 10-на минутки, за да набъбнат триците.
През това време може да обелите 2 картофа и да ги настържете на рендето. Изстискайте ги и добавете към тях 1 с.л. заквасена сметана, сол и черен пипер на вкус.
Всички вкъщи се влюбиха в тази солена закуска със сиренце! И има защо
Намажете с олио дъното на тавата, в която ще ги печете. После оформете кюфтенцата с диаметър около 11 см. И ги наредете във формата.
Отгоре сложете настърганите картофи, след това може да сложите кубченца нарязан пипер или друг любим зеленчук.
Чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите!
После поръсете щедро с настърган твърд кашкавал и отгоре намажете със заквасена сметана или майонеза.
Сложете ги във фурната и ги печете 40-50 минутки при температура 180 градуса.
Сервирайте ястието докато е горещо./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!