Това е тайната на сочните кюфтета, влудяващо вкусни са

Това е тайната на сочните кюфтета, влудяващо вкусни са

Всичките ми приятелки от месеци ме молят да им разкрия как ги правя

Днес решихме да ви разкрием тайната на сочните кюфтета. Ще плените всичките си гости с тях, гарантираме ви го.

Изненада: Цял живот сме белили варените яйца грешно ВИДЕО

Освен, че са сочни, те са и много вкусни. Подходящи са както за празничната трапеза, така и за ежедневната вечеря или пък обяд.

Всичките ми приятелки от месеци ме молят да им разкрия тайната си, затова реших да споделя рецептата си с всички.

Ето как да ги приготвите.

45 секунди и пържените яйца са готови

Взимате половин килограм кайма. Към нея добавяте нарязан лук, едно яйце, 2 с.л. трици, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте добре сместа й я оставете за 10-на минутки, за да набъбнат триците.

През това време може да обелите 2 картофа и да ги настържете на рендето. Изстискайте ги и добавете към тях 1 с.л. заквасена сметана, сол и черен пипер на вкус.

 

Всички вкъщи се влюбиха в тази солена закуска със сиренце! И има защо

Намажете с олио дъното на тавата, в която ще ги печете. После оформете кюфтенцата с диаметър около 11 см. И ги наредете във формата.

Отгоре сложете настърганите картофи, след това може да сложите кубченца нарязан пипер или друг любим зеленчук.

 

 

 

Чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите!

После поръсете щедро с настърган твърд кашкавал и отгоре намажете със заквасена сметана или майонеза.

Сложете ги във фурната и ги печете 40-50 минутки при температура 180 градуса.

Сервирайте ястието докато е горещо./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай