logo

Това е тайната за най-вкусното пилешко, топи се в устата

Това е тайната за най-вкусното пилешко, топи се в устата

Всички у дома са луди по него и непрестанно ме карат да го готвя именно така

Оказва се, че има начин да направим любимото и диетично пилешко по начин, по който месцето става толкова крехко, че направо буквално се топи в устата. 

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да направите чудно вкусна пилешка супа, която е истински рай за душата, споделихме ви и страхотна рецепта с броколи. 

Днес ще ви покажем как лесно и бързо да направите уникално вкусно и крехко пилешко месце, което ще се хареса на всеки, на когото го поднесете. 

Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!

Всички у дома са луди по него и непрестанно ме карат да го готвя именно така.

Всъщност кой не обича пиле в соев сос. Той си пасва идеално с деликатния вкус на месото, но му придава леко пикантен аромат. Може да приготвите с него филе, бутчета или крилца - всяка част т пилето става много вкусна и ароматна. 

Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра

Маринатата със соев сос придава несравним вкус на пилешкото.

При готвенето със соев сос може да избирате между какви ли не варианти. Ние днес ще приготвим нашето пилешко на фурна. Нямате нужда от почти никакви съставки.

Толкова вкусна гъбена супичка през живота си не сте яли!

Продукти

- Килограм пилешко месо (по избор бутче или филе)
- 5 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици майонеза
- подправки на вкус
- 150 гр кашкавал (по избор)

Приготвяне:

Първо измийте добре пилешкото месо. Сложете го на чиста дъска за рязане и го порцирайте. 

След това го поставете в дълбока купа, а към него добавете соевия сос, майонезата и подправки по избор - може някоя специална за приготвяне на пиле, кимион, черен пипер, сол и всичко, което харесвате. Обърквате всичко добре.
 

Оставете пилето за минимум 30 минути, за да се маринова. За да получите по-крехко и сочно месо, увеличете времето за мариноване до няколко часа. Може да го оставите дори за една нощ.

След като пилето вече се е мариновало, вече може да го печем във фурната.

Загрейте я до 180 градуса, сложете месото върху хартия за печене или предварително намажете дъното на тавата с масло.

Печете за половин час, като периодично проверявайте месото. Много е важно да не го държите прекалено дълго във фурната.

*5 минути, преди да го извадите, може да поръсите с настърган кашкавал отгоре, който ще придаде допълнително вкус на ястието.

Когато пилешкото е готово, може да го сервирате на трапезата, заедно със зеленчуци или картофи. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

gardena

gardena 03.04.2020 19:57

Хубаво е,но казват че соята и соевите продукти не действат добре на мъжките атрибути.

Разочарован

Разочарован 03.04.2020 21:44

Който е писал статията си е оставил ръцете!

Ужас

Ужас 04.04.2020 0:23

По-гадна рецепта рецепта не бях чела. Пилето е обвито в майонезени мазнотии и накрая се поръсва обилно с другата мазнотия кашкавал... И после българите затлъстявали.

Ха ха

Ха ха 04.04.2020 10:47

Доматено пюренце 3, 4 лъжици 1, 2 горчица, 1, 2 соев сос, кимион чер пипер, 3, 4 часа да престои и на скара, на фурна кой как желае.

Не знам колко

Не знам колко 04.04.2020 16:39

ще е крехко , но че ще е ужасно солено със сигурност, т.е. вредно и за здрав човек даже! Мерси!

Мия

Мия 05.04.2020 14:53

Снимките са на Бъфало чикен уингс. Никъде в рецептата не се споменава червен пипер. Това ще е сухо и жилаво месо.