logo

Този бананов хляб без яйца е просто феноменален! СНИМКИ

Този бананов хляб без яйца е просто феноменален! СНИМКИ

Ще ви отнеме не повече от час да създадете това чудо на кулинарията

Има рецепти, в които не е необходимо да използвате яйца, затова ви предлагам да направите лесно за готвене ястие. Това е бананов хляб. Ще ви отнеме 50 минути за подготовка и не повече от 20 минути за подготовка.

Какво да вземем?
Използвайте 1 чаша бананово пюре, 1/3 чаша масло, 2/3 чаша захар, 2 чаша брашно, 2 чаена лъжичка бакпулвер, чаена лъжичка сода и 1/4 чаша нарязани бадеми. 

Никой вкъщи не може да устои на тези кюфтенца от тиквички

Как да го приготвя?
Трябва да размачкате бананите в купа. След това смесете с бакпулвера, содата, брашното и захарта в отделна купа. Разбъркайте старателно. 

Разбъркайте бананената смес с масло в малка купа. След това добавете сухите съставки, разбъркайте, добавете останалите съставки и разбъркайте отново. 

Перфектно за лятото: Чудна рецепта за тиквички с бира

За да направите хляба, трябва да използвате тавичка за печене. Поставете го във вече предварително загрята фурна. Температурата на печене не трябва да бъде по-ниска от 176 градуса. Готвенето отнема около 50 минути. 

Периодично гледайте хляба, за да реагирате навреме, ако започне да гори. 

Пиршество за душата: Това е тайната на перфектните кюфтенца от тиквички

Банановият хляб е здравословен. А фактът, че може да се готви без яйца, е отделно предимство. Вярвам, че е много по-вкусен от обикновения хляб, затова го готвя достатъчно често. Цялото ми семейство харесва това ястие, затова ви съветвам да го готвите и вие. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай