Нежните кремообразни десерти с плодове са моята слабост. Особено през лятото!
Веднага щом на пазара излязат първите ягоди, започвам да приготвям това уникален чийзкейк. Рецептата за този възхитителен десерт научих от една приятелка, която повече от 15 години работи като сладкарка. Между другото, чийзкейкът дори не се нуждае от печене. Просто смесвам всички съставки и оставям в хладилника за една нощ.
Нежна торта с банани и шоколад! Става за минутки, а вкусът й...
Правя го вечерта, а на сутринта украсявам и се наслаждавам на приятния му вкус!
Необходими продукти:
200 гр. бисквити
100 гр. краве масло
400 гр. сирене крема
350 мл. сметана (съдържание на мазнини 33%)
150 гр. пудра захар
10 гр. желатин
70 мл. вода (за накисване на желатина)
100 гр. шоколадова паста
Продукти за украсата:
100-150 гр. ягоди
100 гр. шоколад
листа от мента
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с водата и оставете да набъбне.
Натрошете бисквитите с помощта на блендер до получаване на финни трохи.
Разтопете маслото и го изсипете върху бисквитките. Разбъркайте добре. Трохите трябва да наподобяват влажен пясък.
Ей такива хрупкави бисквити никога не сте яли (СНИМКИ)
Вземете форма за печене (с около 20 см. диаметър) и изсипете бисквитите с маслото. Натиснете с юмрук и при необходимост изравнете.
Приберете в хладилника за около 30-60 минути.
Идва ред на крема. Разбийте сметаната с част от пудрата захар с миксер.
В друг съд разбийте сиренето с останалата пудра захар. Прибавете шоколадовата паста.
Набъбналия желатин разтопете върху котлона (не трябва да кипи), след това го добавете към крема със сиренето и шоколадовата паста. Разбъркайте добре.
Вкусна торта с ядки и сметана, с която ще се потопите в детството
Към него прибавете и сметановия крем. Разбъркайте с дървена лъжица или на най-ниската скорост на миксера.
Извадете формата с бисквити от хладилника и изсипете отгоре крема. Изравнете внимателно повърхността. Всичко трябва да се прави много бързо, защото заливката може да изстине много бързо.
Върнете формата в хладилника за около 4 часа. Нищо няма да се случи, ако я оставите да престои и цяла нощ.
Уникално вкусен шоколадов кекс с божествен аромат, на който никой не може да устои!
На следващия ден извадете чийзкейка от хладилника и го украсете с ягодите, шоколада и ментата.
Ягодите трябва да са нарязани на половинки. Шоколада разтопете на водна баня. С помощта на шприц пош направете произволни шоколадови ивици върху десерта, след това поставете ягодите и листата от мента.
Шоколадовият ви чийзкейк с ягоди е готов! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!