Уникална бабина рецепта за шкембе чорба

Шкембето трябва да се почисти много старателно, за да не остава никакъв дъх в ястието

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/unikalna-babina-recepta-za-skembe-corba Jenata.blitz.bg
Уникална бабина рецепта за шкембе чорба

Всички мислят, че приготвянето на шкембе чорба е наистина сложно и обвързано с много тънкости и специфики.

Обичаме тази закуска, но тя бомбардира тялото ни с мазнини

Затова ще споделим с вас оригиналната рецепта на бабиното шкембе чорба, която съдържа всички тайни за перфектен вкус.

Продукти:

• телешко шкембе - 1 кг;

• прясно мляко - 1 литър;

• олио - 2 с.л.;

• масло - 2 с.л.;

• червен пипер - 1 1/2 ч.л.;

• сол;

• чесън - 4 - 5 скилидки счукан, за поднасяне;

• оцет - около 100 мл за поднасяне;

• червен пипер – лют.

Начин на приготвяне:

Шкембето трябва да се почисти много старателно, за да не остава никакъв дъх в ястието. Това се смята за най-трудоемката част от приготвянето на шкембе чорбата. След това основният продукт се слага да се вари в тенджера под налягане. Обикновено около час отнема, за да се сготви така, както трябва.

Този продукт подобрява настроението и съня

Разбира се, може да го сварите и в обикновена тенджера, но тогава времето няма е час, а доста повече.

Когато шкембето е напълно меко, премахнете тенджерата от котлона и го оставете да се охлади. След това може да го нарежете на малки парченца, пише Actualno.com. Бульонът задължително се прецежда.

В малка тенджера или друг подходящ съд се загряват олиото и маслото и се слага червеният пипер да се запържи за кратко. Към него се добавя и прясното мляко при непрекъснато бъркане. А след това се долива и около един литър от телешкия бульон.

Когато кипне, се добавя шкембето и сол на вкус. Оставя се да покъкри и след няколко минути се оттегля от котлона./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
3 Коментара
Рррр
преди 2 години

Е кое е уникалното на приготвянето на това шкембе?Готвач съм и не виждам по специалното в приготвянето.

Откажи
anonimen
преди 2 години

skoroooooooo obojavam yaaaaaaaaa

Откажи
Димитър Въжаров
преди 2 години

Аз го правя с кисело мляко и слагам три супени лъжици брашно и три яйца с белтъците и никога не съм го пресичал и става перфектно

Откажи