В сезона на чушките и патладжана имаме едно невероятно вкусно и изключително красиво предложение за вас - пълнени чушки с патладжан.
Това е едно от най-добрите есенни ястия, които можете да си сготвите. Освен това е и много здравословно, защото се приготвя от изключително полезни зеленчуци.
Друг него плюс е ниското му съдържание на калории. Идеална гозба за всички, които искат да стабилизират теглото си.
Приготвянето й не отнема много време, а крайният резултат наистина ще впечатли всички - освен вкусно, ястието е в състояние да украси всяка празнична трапеза!
Сервирах това необичайно ястие от патладжан на гостите и ги оставих без думи!
За съжаление, тази манджичка си има един недостатък и той е, че свършва прекалено бързо. Единственият спомен, който остава от нея, е ароматът, който продължава да се носи в кухнята!
Ето и списъка с продуктите, които ще са ви необходими за приготвянето на този уникален шедьовър:
7 бр. по-малки чушки (може и камби)
2 патладжана
2 глави лук
1 морков
2 домата
2 суп. лъжици растително масло
Вкусно изкушение за жегите с патладжани и кайма, всички са луди по тях
100 мл. вода
пресни подправки
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистете патладжана и го нарежете на кубчета.
Запържете ги в тигана на силен огън с 1 суп. лъжица растително масло.
Пиршество за душата: Пълнен патладжан със сиренце по автентична гръцка рецепта
Нарежете лука на кубчета. Морковите настържете на едро ренде. След 10 минути ги добавете към патладжана. Добавете още олио и оставете за още 5 минути, като намалите огъня.
Настържете доматите на рендето, като преди това сте отстранили кожата и ги добавете в тигана. Може да ги замените с 2 суп. лъжици доматено пюре.
Добавете подправки и разбъркайте. Покрийте тигана с капак и оставете да се задушава за още 10 минути на много слаб огън. След това оставете да изстине.
Чудно вкусна патладжанена закуска (СНИМКИ)
Изплакнете чушките, срежете ги малко под дръжката и ги изчистете от семките. Ако желаете, преди да започнете да ги пълните, можете да ги бланширате за 3 минути в подсолена вряща вода. Така те ще станат по-меки.
След това ги напълнете с охладения патладжан.
В дълбока тава за печене налейте вода, за да не залепнат или прегорят чушките. Наредете в нея чушките и ги залейте с малко олио.
Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Можете да сервирате със сметана или вкусен сметанов сос със ситно нарязани свежи подправки и счукан чесън.
Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!