Уникална вкусотия с патладжанче, в която ще се влюбите от първата хапка

Уникална вкусотия с патладжанче, в която ще се влюбите от първата хапка

За съжаление, тази манджичка си има един недостатък и той е, че свършва прекалено бързо

В сезона на чушките и патладжана имаме едно невероятно вкусно и изключително красиво предложение за вас - пълнени чушки с патладжан. 

Това е едно от най-добрите есенни ястия, които можете да си сготвите. Освен това е и много здравословно, защото се приготвя от изключително полезни зеленчуци.

Друг него плюс е ниското му съдържание на калории. Идеална гозба за всички, които искат да стабилизират теглото си.

Приготвянето й не отнема много време, а крайният резултат наистина ще впечатли всички - освен вкусно, ястието е в състояние да украси всяка празнична трапеза! 

Сервирах това необичайно ястие от патладжан на гостите и ги оставих без думи!

За съжаление, тази манджичка си има един недостатък и той е, че свършва прекалено бързо. Единственият спомен, който остава от нея, е ароматът, който продължава да се носи в кухнята!

Ето и списъка с продуктите, които ще са ви необходими за приготвянето на този уникален шедьовър:

7 бр. по-малки чушки (може и камби)
2 патладжана
2 глави лук

1 морков
2 домата
2 суп. лъжици растително масло

Вкусно изкушение за жегите с патладжани и кайма, всички са луди по тях

100 мл. вода
пресни подправки
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Изчистете патладжана и го нарежете на кубчета.

рецепт фаршированного перца

Запържете ги в тигана на силен огън с 1 суп. лъжица растително масло. 

Пиршество за душата: Пълнен патладжан със сиренце по автентична гръцка рецепта

Нарежете лука на кубчета. Морковите настържете на едро ренде. След 10 минути ги добавете към патладжана. Добавете още олио и оставете за още 5 минути, като намалите огъня. 

рецепт фаршированного перца

Настържете доматите на рендето, като преди това сте отстранили кожата и ги добавете в тигана. Може да ги замените с 2 суп. лъжици доматено пюре. 

Добавете подправки и разбъркайте. Покрийте тигана с капак и оставете да се задушава за още 10 минути на много слаб огън. След това оставете да изстине.

Чудно вкусна патладжанена закуска (СНИМКИ)

Изплакнете чушките, срежете ги малко под дръжката и ги изчистете от семките. Ако желаете, преди да започнете да ги пълните, можете да ги бланширате за 3 минути в подсолена вряща вода. Така те ще станат по-меки. 

След това ги напълнете с охладения патладжан.  

В дълбока тава за печене налейте вода, за да не залепнат или прегорят чушките. Наредете в нея чушките и ги залейте с малко олио. 

Никога в живота си не сте яли такава вкусотия! Запретнете ръкави и си направете патладжан кебап (СНИМКИ)

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна. 

рецепт фаршированного перца

Можете да сервирате със сметана или вкусен сметанов сос със ситно нарязани свежи подправки и счукан чесън. 

Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай