Уникално Чили кон карне, с което ще си оближете пръстите!

Уникално Чили кон карне, с което ще си оближете пръстите!

Хапва ви се нещо по-различно? Тази рецепта е точно за вас. 

Днес ще ви покажем как да си приготвите едно от най-популярните ястия от мексиканската кухня - Чили кон карне. Разликата с оригиналната рецепта е, че няма да използваме люти чушки. Но ако все пак сте привърженик на пикантното, може да си сложите и малко лютичко. 

Ето и списъка с продуктите, които ще са ви необходими за приготвянето на 4 порции:

600 гр. пуешко филе

1 глава лук

1 скилидка чесън

 3 червени чушки

 30 гр. мариновани чушки

 2 супени лъжици зехтин

400 гр. зрял фасул от консерва

400 гр. доматено пюре

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Измийте филето, изсушете го и го нарежете на парчета. Лукът и чесънът нарежете на дребно. Разрежете чушките на половина, отстранете семките и нарежете на ленти. Консервираните чушки нарежете на кръгчета. 

В дълбок съд загрейте олио и запържете пуешкото месо с лука и чесъна. Добавете чушките, разбъркайте и пържете 10 минути на средна температура. След това изсипете фасула, разбъркайте и оставете да покъкри 5 минути. 

Добавете 250 млн. гореща вода или бульон, доматеното пюре и маринованите чушки. Сложете сол на вкус, сложете похлупак и оставете 20 минути да се вари на слаб огън. 

За да е всичко както си го пише в книгите, може да сервирате готовото ястие с бял ориз, царевичен чипс начос или тортиля, като може да се поръси с настъргано сирене или сметана. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

 

 

 

Коментирай