Празничните предястия загряват апетита преди основното ястие и допълват вкуса на алкохола. Разбира се покрай задаващите се коледни и новогодишни празници всички българи се отдават на дълги гощавки, а изкушенията от претрупаните с деликатеси маси, нямат край.
Но дори и след обилните вечери винаги идва вечният въпрос „Какво има за закуска?“.
Е, ако и на вас ви е омръзнало да се чудите, то читателка на jenata.blitz.bg даде отговор, който зарадва мнозина.
„Винаги правя тази закуска в празничните сутрини. Изяжда се за минути.
Цялото семейство я обича, а с нея безспорно разкрасявам празничната трапеза от ранни зори.
И не само това – приготвяме много бързо и с малко съставки“.
И така – става въпрос за месни рулца, увити в бекон!
Необходими съставки:
- пиле - 400 грама;
- бекон - 100 грама;
- кашкавал - 50 грама;
- слънчогледово масло - 1 с. л.;
- сол, черен пипер и подправки на вкус.
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на тънки широки парчета и се начуква от двете страни, посолява се и се поръсва с черен пипер.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
Всяко парче поръсете с кашкавала и навийте на стегнати рула. След това увийте в бекона и закрепете с клечки за зъби.
Намажете форма за печене с лъжица олио и поставете вътре продукта.
Печете пилешки рулца за 20-25 минути на 180°.
Приятен апетит и весели празници от jenata.blitz.bg