Всички полудяха по тази сладка закуска

"Мечи лапички" са обожавани от малки и големи

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/vsichki-poludyakha-po-tazi-sladka-zakuska Jenata.blitz.bg
Всички полудяха по тази сладка закуска

"Меденки, големи като мечи лапи", това си казахме, докато хапвахме от тях у дома. Това е приказна закуска, с която ще плените всеки малък лакомник. Децата ми обожават да им я правя и всеки път искат допълнително, признава кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да си направите сочни и вкусни ребърца по провансалскиПосочихме ви и как да си приготвите "изумрудена салатка"

После пък си спомнихме, че всъщност в нашето детство меденките бяха толкова, че и по-големи, потопени наполовина в шоколад. Тези тук обаче не са така сухи като онези.

И разбира се, ако предпочитате, направете ги по-малки.

Продукти:

2 яйца
300 гр мед (1 ч.ч.)
120 гр кафява захар
65 г масло (1/2 малко пакетче)
90 олио (1/2 ч.ч.)
1 ванилия
1 и 1/2 с.л канела
1 к.л счукан карамфил
100 мл мляко
400-450 гр брашно (3-4 ч.ч.)
1 ч.л сода
1/2 к.л бакпулвер

Приготвяне:

Фурната загряваме на 190 градуса. Застиламе си с хартия за печене (или силиконово килимче) тавичката, в която ще печем.

Към брашното добавяме содата и бакпулвера - пресяваме ги. Маслото разтапяме на водна баня или в чашка във фурната. 

Едва ли сте яли толкова вкусни и сочни свински рулца в бирен сос! Тази рецепта ще ви накара да си оближете пръстите!
 

Яйцата разбиваме със захарта, добавяме меда, а след това разтопеното, но не горещо, масло (за да не се пресекат яйцата) и олио. 

Добавяме при непрекъснато бъркане канелата, карамфила, ванилията и брашното. Грамажите на брашното са по-скоро ориентировъчни, но целта е сместа да стане гъста - по-гъста от кексово тесто, като загребеш с лъжицата да не се разтича лесно.

След като пробвате тази рецепта за свинско по китайски с доматки и ябълки, ще обявите бойкот на китайските ресторанти
 

Със супена лъжица загребваме от сместа, с помощта на по-малка лъжичка я изсипваме върху хартията за печене. Не се старайте да ги оформяте кой знае колко, при печене сами ще придобият по-правилна форма. Оставяйте между всяка изсипана смес по половин или повече педя разстояние.
 

Печем ги до златисто. И съхраняваме в плътно затваряща се кутия.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай