Ще споделим с вас много любопитна рецепта за приготвяне на месо, по ваш избор. Което и да изберете обаче, ви гарантираме, че то ще стане безкрайно крехко и сочно.
Най-вкусната закуска, която става само за 15 минути СНИМКИ
У дома цялото семейство обожава да готвя така и винаги всички искат допълнителна порция. Месцето става много крехко и буквално се топи в устата, без да трябва даже да го дъвчете.
Признавам обаче, че макар и да не изисква никакви усилия от вас, месото се готви бавно и е добре да сте наоколо, за да му хвърляте по едно око.
Вкусна закуска за минути, всички у дома я обожават
Продукти:
1 кг. месо
2 глави лук
1 гл. чесън
150 гр. масло
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. оцет
Приготвяне:
Може да използвате всякакво месо, както вече казахме. Аз ще заложа на телешко.
Нарязваме си го на големи парчета.
След това режем лука на пръстени.
Намазняваме един тиган, а отгоре нареждаме месцето. После редим лука върху него и заливаме съдържанието с вода, така че тя напълно да покрие месото.
Няма как да не отбележа, че лукът се стопява почти напълно в процеса на готвене, тъй че дори и да има член на семейството ви, който не го обича, дори няма да разбере, че сте използвали такъв.
Върху лука разпределете маслото, нарязано на големи парчета.
След това слагате върху тигана, докато водата заври. Когато това се случи, поставете котлона на средна степен и го покрийте с капак, за да къкри месцето.
След час добавете сол, захар и оцет, както и накълцан чесън или минат през пресичка и оставете отново за час под капака на умерен огън.
След 2 часа готвене, гарантираме, че резултатът си заслужава. Може да направите каквато искате гарнитура към месцето, аз съм заложила на картофено пюре. За сос спокойно може да използвате течността от месцето./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!