Всяко месо става крехко и се топи в устата, ако го приготвите така

Може да приложите този начин на готвене за пилешко, телешки, свинско и дори патешко

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/vsyako-meso-stava-krekhko-i-se-topi-v-ustata-ako-go-prigotvite-taka Jenata.blitz.bg
Всяко месо става крехко и се топи в устата, ако го приготвите така

Ще споделим с вас много любопитна рецепта за приготвяне на месо, по ваш избор. Което и да изберете обаче, ви гарантираме, че то ще стане безкрайно крехко и сочно. 

Най-вкусната закуска, която става само за 15 минути СНИМКИ

У дома цялото семейство обожава да готвя така и винаги всички искат допълнителна порция. Месцето става много крехко и буквално се топи в устата, без да трябва даже да го дъвчете. 

Признавам обаче, че макар и да не изисква никакви усилия от вас, месото се готви бавно и е добре да сте наоколо, за да му хвърляте по едно око. 

Вкусна закуска за минути, всички у дома я обожават

Продукти:

1 кг. месо 
2 глави лук
1 гл. чесън
150 гр. масло
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. оцет

Приготвяне:

Може да използвате всякакво месо, както вече казахме. Аз ще заложа на телешко.

 Нарязваме си го на големи парчета.

След това режем лука на пръстени.


Намазняваме един тиган, а отгоре нареждаме месцето. После редим лука върху него и заливаме съдържанието с вода, така че тя напълно да покрие месото. 


Няма как да не отбележа, че лукът се стопява почти напълно в процеса на готвене, тъй че дори и да има член на семейството ви, който не го обича, дори няма да разбере, че сте използвали такъв.

Върху лука разпределете маслото, нарязано на големи парчета. 


След това слагате върху тигана, докато водата заври. Когато това се случи, поставете котлона на средна степен и го покрийте с капак, за да къкри месцето. 

След час добавете сол, захар и оцет, както и накълцан чесън или минат през пресичка и оставете отново за час под капака на умерен огън.


След 2 часа готвене, гарантираме, че резултатът си заслужава. Може да направите каквато искате гарнитура към месцето, аз съм заложила на картофено пюре. За сос спокойно може да използвате течността от месцето./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
6 Коментара
Avrora1
преди 3 години

Това не е тиган, а някакво легенче за мариноване. И какво слагаме върху него? Къде изобщо е котлонът, има ли го? ... Пак някакъв некадърен превод от руски, през едно-две изречения ... в стила на близзз ...

Откажи
Готвач
преди 3 години

Тайни, майни. Ще ви го запиша с главни букви: НЕМА МЕСО КОЕТО СЛЕД 2 ЧАСА ВАРЕНЕ ЩЕ Е ЖИЛАВО. НЕМА ТАКОВА!

Откажи
Мимето
преди 3 години

Ужас. В скороварка месото е готово за 6 минути.

Откажи
манчев
преди 3 години

Господи, колко масло!

Откажи
Име
преди 3 години

Сол, захар, оцет... туршия от телешко

Откажи
tha_Movieman777
преди 3 години

супер е ше пробвам тая рецепта за месото

Откажи