Забравете традициите: Всички полудяха по тази меки захарни бисквити

Не само, че стават много бързо и са безумно вкусни, но и са идеални за хапване през целия ден

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/zabravete-traditsiite-vsichki-poludyakha-po-tazi-meki-zakharni-biskviti Jenata.blitz.bg
Забравете традициите: Всички полудяха по тази меки захарни бисквити

Мнозина се чудят какво да похапнат за закуска. Други пък изпитват немислим глад по никое време на деня.

Нека не крием, че повечето от нас често искат да похапнат нещо сладичко, но лятото наближава, а редом с това трябва да мислим и за това как да запазим фигурата си максимално добре изглеждаща.

Ей такива хрупкави бисквити никога не сте яли (СНИМКИ)

Е, сега от jenata.blitz.bg имаме идеалното решение за всички тез ситуации. То се крие в едни невероятни меки захарни бискиви.

Те са не само много вкусни, но и стават бързо, а могат да се похапват по всяко време на деня – за закуска, когато огладнеем по никое време, а също така и вечер за рязадка.

Необходими продукти за меките захарни бисквити: 
Пшенично брашно - 280 грама
Обикновено тесто  - 0,5 ч.л.
Сол - 0,2 ч.л.
Масло (меко) - 230 грама
Кафява захар - 100 грама
Бяла захар - 100 грама
Яйце - 1 брой
Ванилия (шушулка) - 1 брой

Необходими на приготвяне на меките захарни бисквити: 
Разбийте маслото с 200 г захар (бяла + кафява) за няколко минути, а след това добавете яйцето и вътрешността на ваниловата шушулка (а може и да използвате течен екстракт) и разбийте още половин минута. Отделно смесете брашното (пресято), бакпулвера и солта. След това съберете двете смеси и отново бъркайте до получаването на хомогенна смес.

В отделен съд изсипете останалата загар. От полученото тесто откъснете девет парченца. Оформете ги като бисквитки и го оваляйте в захарта. Не правете повече бисквити от тестото иначе ще станат много тънки и хрупкави, а не меки – каквато е целта.В голяма тава сложете хартия за печене и отгоре наредете бисквитите. Печете във фурна, предварително загрята до 180 С за около 15 минути, докато бисквитите придобият жълтеникав цвят и леко загорели краища. Ако задържите бисквитите по-дълго във фурната, когато изстинат ще станат хрупкави.

Те са идеални за закуска сутрин с кисело мляко. Вечер пък може да приготвите любимия си чай, да вземете някоя хубава книга и да полегнете, за да релаксирате от тежкия ден, а бисквитките ще са идеалният и сладък завършек на всичко. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
7 Коментара
Готвач
преди 4 години

Обикновено тесто????? - 0,5 ч.л

Откажи
Жена
преди 4 години

Утрепахте ме с тестото 0,5 чл

Откажи
Мия
преди 4 години

На снимките са различни видове бисквити.

Откажи
Семра
преди 4 години

Обикновено баничарско тесто ли (без набухвател), или обикновено хлебно тесто (с набухвател)?

Откажи
Тоти
преди 4 години

Половин чаена лъжичка "обикновено тесто"??? Да не говорим, че уж разбиваме маслото със 100+ 100 захар, а после пише, че в " останалата заГар" се овалват бисквитите( общо 100+100 беше захарта, как би останала, не става ясно). Ужас. По- неграмотно написана рецепта не бях виждала!

Откажи
Невена
преди 4 години

Рецепта написана от малоумници за тяхните събратя.

Откажи
Вени
преди 4 години

Какви са тези неграмотни простаци дето седнали рецепти да пишат? По рецептата си личи, че полудял писар я написал.

Откажи