Задължително поне веднъж в живота трябва да опитате от тази сочна пица с тиквички и сирена (СНИМКИ)

Задължително поне веднъж в живота трябва да опитате от тази сочна пица с тиквички и сирена (СНИМКИ)

Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия невероятните съставки за тесто, което да приготвям сама.

Та, задоволявам се с готово тесто, което се продава в по-големите супермаркети. Тържествено обещавам, че ще науча най-добрата рецепта и когато я опитам, ще я споделя. Дотогава ви предлагам да опитате тази зеленчукова пица. Дори любимия, почитател на месни варианти каза, че е чудесна, пише кулинарката Инна Георгиева от hera.bg.

Продукти:

250 гр. тесто
100 гр. кашкавал
150 гр. тиквички
50 мл. пасирани домати
50 гр. сини сирена
риган, черен пипер
зехтин, сол

Начин на приготвяне:

За тези продукти тавичката ми е с размер 16/26 см.

Върху набрашнена повърхност разточваме добре тестото с размер на тавичката, като оставяме и малко допълнителна широчина, за бордчета.
Тавичката намазняваме и в нея слагаме тестото да втаса за 30 минути. През това време нарязваме тиквичката на много тънко (2-3мм). Пасираните домати смесваме с щипка риган, сол и черен пипер на вкус. Кашкавалът нарязваме на дълги пръчици, слагаме го в края на тестото и завиваме бордчета около него, така после крайчето е много вкусно.
 

Намазваме тестото със зехтин, включително кашкавалените бордчета и разпределяме доматеното пюре. Печем 10 минути в предварително загрята фурна (190 градуса). 
 

След това нареждаме тиквичките като ветрилце, капваме няколко капки зехтин и печен още 20 минути.

Настървгаме останалия кашкавал, синьото сирене, пушено сирене (имах и такова) или други по избор. По желание можем да добавим резенчета зелен пипер. Печем до зачервяване.

 

Коментирай

Ирина Митева

Ирина Митева 01.06.2020 19:00

Пица без брашно, а тестото от какво е направено?