Заливам месцето с малко водка, а след 3 дни всички се избиват за този деликатес

Много е важно да напоите телешкото с качествен алкохол

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/zalivam-mestseto-s-malko-vodka-a-sled-3-dni-vsichki-se-izbivat-za-tozi-delikates Jenata.blitz.bg
Заливам месцето с малко водка, а след 3 дни всички се избиват за този деликатес

Всяка домакиня си има малки тайни за приготвяне на телешко месо. Някои го задушават по специална рецептата, други го пържат, трети го варят или пък пекат във фурната.

Със сигурност обаче не подозирате, че говеждото месо може да се приготви и с алкохол. Заливате, оставяте да престои известно време в хладилника и мъжът ви ще си има страхотно мезе за биричката! А сложите ли парченце от него на филийка хляб, ще се сдобиете с апетитен и много полезен сандвич!

Да приготвите месото по този начин е много просто. Трябват ви само:

парче телешко месо

150 мл. водка или ракия

100 грама сол и захар

една чаена лъжичка черен пипер

шепа черен пипер на зърна

3 супени лъжици слънчогледово олио 

Начин на приготвяне: 

Първо измиваме месото и премахваме мазните слоеве и ципата.

Перфектно за лятото: Чудна рецепта за тиквички с бира

След това взимаме дълбок съд или тава за печене, застиламе дъното му с найлонова торбичка и я поръсваме добре със захарта, солта и черния пипер. 

Най-отгоре слагаме месото, заливаме го с олиото и алкохола и завързваме торбичката много здраво. Разклащаме, за да може маринатата да се смеси добре и да покрие изцяло месото.

Няма наяждане с тези сочни и уникално вкусни крилца! Тайната се крие в...

След това пакетът отива в хладилника за три денонощия. 

След като времето изтече, е добре да почистите месото с готварска хартия, за да го "освободите" от остатъчната влага и миризмата на алкохол. 

И остава само да се насладите на месото, което ще се топи в устата ви и ще предизвика усещане за истинско блаженство.

Пиршество за душата: Пълнен патладжан със сиренце по автентична гръцка рецепта

Много е важно да напоите телешкото с качествен алкохол. В противен случай рискувате да прецакате мезето за биричката!  

Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Дядо Вуте
преди 3 години

Колко килограма е парчето месо моля Мерси

Откажи