logo

Зарадвайте всички вкъщи с любимите коледни сладки на кралица Елизабет II

Зарадвайте всички вкъщи с любимите коледни сладки на кралица Елизабет II

Британската кралица Елизабет II не може да живее без десерти, затова непрекъснато моли готвача си да я поглези с нещо сладко. За Коледа всяка година той прави джинджифилови сладки, на които никой в двореца не може да устои. 

За да си приготвите любимия десерт на кралицата, не ви трябват кой знае какви умения, още повече че рецептата за празничното изкушение бе споделена на сайта на Бъкингамския дворец! Не ви остава нищо друго освен да запретнете ръкави! Резултатът е повече от чудесен, атмосферата в къщи ще стане още по-празнична и всички ще останат много доволни! 

Необходими продукти (за 10 сладки с диаметър 55 мм.)

200 гр. брашно

1 чаена лъжица смлян джиндифил

1 чаена лъжица подправки (канела, индийско орехче, бахар)

100 гр. краве масло

75 гр. кафява захар

25 гр. обикновена захар

45 гр. мляко

глазура за декорация

Готвачът на принцеса Даяна разкри пикантна тайна - не е за вярване какво яде Елизабет II на Коледа!

Рождественский рецепт имбирного печенья от Елизаветы II

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и подправките. Добавете нарязаното на кубчета масло и объркайте добре до получаването на трохи. Бавно прибавете млякото до получаване на хомогенна маса. След това увийте в кухненско фолио и оставете да престои за около 2 часа (най-добре за цяла нощ).

Мелания Тръмп сподели най-тайната коледна рецепта от Белия дом (СНИМКИ)

Загрейте фурната до 180 градуса. Разточете тесто с дебелина до 3 мм. (може и по-дебело, в зависимост от вашите предпочитания). Направете фигурки с помощта на формички и поставете готовите за печене сладки върху хартия за печене. Поръсете със захар и печете, докато не станат готови. 

Тайната на шеф готвача е преди да ги сложите във фурната, да оставите сладките поне за част в хладилника. Така формата им ще се съхрани по-добре. 

Бабина рецепта за най-вкусните коледни бисквитки

Готовите сладки трябва да изстинат много добре, преди да започнете да ги украсявате с глазура. Върху всяка курабийка можете да напишете някакво пожелание или пък името на всеки член от семейството ви. 

Рождественский рецепт имбирного печенья от Елизаветы II

Добър апетит! И весели празници! /jenata.blitz.bg

Коментирай