logo

3 години Клер се лекува от следродилна депресия, докато не стана ясно, че страда от смъртоносна болест (СНИМКИ)

3 години Клер се лекува от следродилна депресия, докато не стана ясно, че страда от смъртоносна болест (СНИМКИ)

Преди шест години Клер Томпсън от Великобритания ражда момиченце. След това 38-годишната жена започнала непрекъснато да се оплаква от лошо настроение и постоянно подуване на корема. Освен това, по време на менструалния си цикъл, страдала от обилно кръвотечение.

В рамките на 18 месеца тя потърсила медицинска помощ повече от 20 пъти. Всеки път обаче лекарите я уверявали, че става въпрос за следродилна депресия.  

Първоначално Клер не поставяла под съмнение компетентността на медиците, но състоянието й ставало все по-лошо и по-лошо.

Работата в нощни смени води до ранен климакс и рак

В най-критичния период жената посещавала спешна помощ на 2-3 седмици, оплаквайки се от бързо влошаване на здравето. 

След 3 години неспиращи проблеми тя отишла на гинеколог. Специалистът й направил допълнителни изследвания, в хода на които било установено, че има 10-сантиметрово образувание на левия яйчник и фалопиевата тръба.

FDA: Импланти за бюст провокират тежък рак и са смъртоносно опасни

Лекарят уверил госпожа Томпсън, че има киста. Вярвайки, че става въпрос за нещо по-страшно, тя настояла за още изследвания. Така лъснала страшната истина, че има рак на яйчниците. 

Направена й е спешна хистеректомия, която довела до преждевременна менопауза. По време на операцията лекарите й отстранили три тумора.

12 супер продукта, които помагат в борбата с рака

Клер признава, че когато чула, че има рак, светът й рухнал за минути. Успяла да се справи със стреса с помощта на съпруга си, който бил неотлъчно до нея.  

"Поглеждайки назад, разбирам, че съм имала всички признаци за рак на яйчниците, но заради раждането се получи малко объркване", спомня си тя. 

Бързо проверете дали имате някое от тези неща в спалнята си, преди да сте се разболели от рак

Британката успява да пребори смъртоносната болест и решава да разкаже историята си, защото подобни лекарски грешки могат да струват нечий човешки живот.

Тя се надява, че опитът й може да помогне на други жени. "Искам всички жени да разберат: това, че пред тях стои лекар, съвсем не означава, че той разбира тялото им по-добре, отколкото те самите".

Имате ли някои от тези признаци, тичайте при гинеколога - може да имате рак!

И добавя, че не се сърди на медиците за грешната диагноза, която едва не й е струвала живота. "Не се сърдя на лекарите за погрешната диагноза. Надявам се, че историята ми ще помогне на много други жени", казва в заключение Клер. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай