logo

3 неща, с които да замените сладкото, за да отслабнете

3 неща, с които да замените сладкото, за да отслабнете

Всички казват, че сладкото е вредно. Действително, всяка порция от любимия ти десерт или лъжичка захар в кафето се отразяват предателски не само на талията ти,  но и затрудняват производството на колаген, който е отговорен за младостта и хидратацията на кожата. А за хората, страдащи от диабет, захарта е противопоказна заради  високия си гликемичен индекс.

Пристрастена си към сладкото и се чудиш какво да правиш? Изход има и той се крие в естествените подсладители. Те се съчетават перфектно с вкуса на любимите ти ястия и напитки, правят те жизнена и не предизвикват пристрастяване. 

И така, ето какво трябва да ядеш, за да отслабнеш?

Стевия

Това многогодишно растение от семейство Сложноцветни, което расте в субтропичните и тропичните райони в Южна и Централна Америка. То много бързо успя да си спечели огромна популярност сред отслабващите и привържениците на здравословния начин на живот. И всичко се дължи на факта, че в тази "сладка трева", която е два пъти по-сладка от захарта, не се съдържат никакви калории. Освен  това тя е богата на витамини  А, В, С, Е, антиоксиданти, притежава антибактериални свойства и подобрява храносмилането. Истинската храна на боговете!

Фруктоза

Да похапнеш от любимия си сладкиш и да запазиш стройната си талия е много лесно! Достатъчно е само да замениш захарта с фруктоза. Тя е много по-сладка, което означава, че се нуждаете от много по-малки количества, а всички печени десерти са с двойно по-малко съдържание на калории. Освен това, като бавен въглехидрат, фруктозата не предизвиква повишаване на кръвната захар и ви държи сити за  по-дълго време. Страхотна новина за отслабващите, нали?

Ксилитол

Още една алтернатива на захарта. Гликемичният й индекс е равен на 7, спомага за загубата на тегло и съхраняване на младостта. За да се убедите в полезното й действие, просто погледнете холивудската дива Холи Бери, която многократно признава, че е заменила захарта с ксилитол, и за своите 52 години, въпреки диабета, изглежда много по-добре от колежките си. /jenata.blitz.bg

Коментирай

Поредните малоумия на Блитц

Поредните малоумия на Блитц 29.07.2018 19:41

Стевията става само за напитки, не и за сладкиши и десерти. Фруктозата е също толкова вредна като обикновената захар. Ксилитола предизвиква диария.

.всичко с умереност

.всичко с умереност 30.07.2018 2:57

Не се подлъгвайте по изкуствени подсладители като ксилотола.Вреден е,също погълнат от домашните ви животни може да ги убие.Той също се натрупва в черния дроб между други опасности.