logo

3 ранни признака, че страдате от разстройство на съня

3 ранни признака, че страдате от разстройство на съня

Не можеш да заспиш? Или дълго време се въртиш в леглото, преди да затвориш очи, а на сутринта ставаш много трудно? Напълно е възможно да страдаш от разстройство на съня.

Освен явните симптоми, има и скрити, на които хората често не обръщат внимание. Ето кои са те:

Искаш постоянно да ядеш

Даже малкият недостиг на сън влияе на метаболизма и повишава апетита. Много хора се чудят защо диетите и физическите упражнения не им помагат да се отърват от излишните килограми, а причината се крие в недостига на сън. Получава се така, че заради хормонални нарушения никога не се чувстваш сита и продължаваш да ядеш.

Поне 4 пъти седмично засипваш, след като си пил алкохол

Или с хапчета за безсъние, или след цигара, или след употребата на нещо друго забранено. Изобщо, използваш всякакви средства, за да се пренесеш в света на сънищата. С времето всичко това предизвиква зависимост и оказва негативно влияние на здравето, а за да постигнеш ефекта, непрекъснато увеличаваш дозата.

Задрямваш, когато си седнал и не се занимаваш с нищо

Може би не забелязваш, но започваш да клюмаш, ако си седнала и не си заета с нищо. Много често подобно нещо ти се случва в градския транспорт, а внезапното събуждане силно влияе на организма. Всичко това свидетелства за сериозен недостиг на сън. Оправяш проблема с кофеин, но плащаш за това с още по-голямо безсъние.

Налага се спешно да направиш нещо! Иди на лекар, направи си изследвания и виж какво ще те посъветва специалистът. И най-важното – спи повече!

Коментирай