Бъбривите родители имат по-интелигентни деца!

Бъбривите родители имат по-интелигентни деца!

Говорете с половинката си, за да сте сигурни, че ще имате умни наследници

Всеки родител иска е на мнение, че неговото дете е по-поп-най от другите. Със сигурност няма майка или баща, които да не искат наследниците им да са умни, креативни и успели.

Оказа се, че има как това да се случи по много лесен начин. Очаквано или не, но дали детето ще е интелигентно зависи от това до колко родителите говорят помежду си.

Валентина е единствената жена в света родила 69 деца, а историята й е повече от невероятна (СНИМКИ)

Британски учени установиха, че бъбривите родители могат да повишат интелигентността на детето само като говорят помежду си.

Те са категорични, че децата, които слушат от ранна възраст как разговарят майка им и баща им, порастват с по-добри умствени умения.

За изследването си учените от университета на Йорк са подслушвали общуването в домашни условия между 107 деца на възраст от 2 до 4 години и родителите им 3 дни. Родителите е трябвало да помагат на децата да рисуват, копират и да изпълняват други задачи за проверка на умствените им способности. 

Бебето от тази СНИМКА шокира целия свят, а историята му е истинско чудо!

Изследователите установили, че има положителна връзка между количеството на думите, казани от възрастен, които децата чуват, и техните когнитивни способности. Необходими са обаче допълнителни изследвания на причините за тази връзка. Излагането на говора може да дава повече възможности на децата да учат, но може и по-интелигентните деца да пресъздават повече думи, чути от възрастните в средата им. Децата, слушащи много разговори на възрастни, разсъждават по-добре, познават по-добре числата и формите. 

Оказва се важно и качеството на слушаната реч. Когато родителите използват богат речник, децата също знаят повече думи. Освен това „позитивното родителство“, което насърчава любознателността и изразяването, е свързано с по-малко прояви на неспокойство, агресивност и неподчинение у децата. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Браво бе

Браво бе 05.05.2019 20:35

Колумб ,откри Америка....Ха ха ха ...... Верно ли всички са толкова прости или това тук на такива ги прави...? Българина още не стигнал американците по простотия .....още е рано ...

стани богат!

стани богат! 08.05.2019 0:39

Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !https://bit.ly/2vGdh7g