logo

Чудеса със здравето ще се случат, ако добавите тези неща в чая и кафето

Чудеса със здравето ще се случат, ако добавите тези неща в чая и кафето

Те имат противовъзпалителни свойства, защитават клетъчните мембрани и предотвратяват развитието на сърдечни и съдови заболявания

Чаят и кафето са здравословни напитки, но правилните добавки могат да ги направят още по-добри. Това каза диетологът и гастроентеролог Маргарита Арзуманян.

„Чаят и кафето имат противовъзпалителни свойства, защитават клетъчните мембрани и предотвратяват развитието на сърдечни и съдови заболявания“, каза Арзуманян.

За да увеличите ползите от тези напитки, можете да добавите различни подправки към тях. Те повишават антиоксидантните свойства и придават оригинални вкусове.

Най-честите грешки при варенето на кафе, които допускат всички

„Въпросните подправки са джинджифилът, канелата, кардамонът, карамфилът и портокаловите кори. Можете да добавите малко черен пипер. Така ще направим напитките по-полезни и затоплящи”, сподели диетолог.

Специалистът не препоръчва да се пие прекалено горещи чай и кафе и още повече добавянето на мед към тях. Според Арзуманян е по-добре да охлаждате напитките, за да елиминирате риска от рак на хранопровода, и да ядете мед отделно от течностите. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай