logo

Чудна смес от 2 подправки ще ви избави бързо от храчките

Чудна смес от 2 подправки ще ви избави бързо от храчките

Обикновената настинка е вирусна инфекция, засягаща гърлото, носа, синусите и горните дихателни пътища

Коронавирусът върлува из цял цвят от повече от година. Притеснителното е, че сега вече навлизаме и в сезона на настинките, грипа и другите вирусни инфекции. 

Обикновената настинка е вирусна инфекция, засягаща гърлото, носа, синусите и горните дихателни пътища. В резултат от протичащия възпалителен процес в тях се натрупва слуз, която създава сериозен дискомфорт. 

Въпреки че обикновено симптомите отшумяват в рамките на 1-2 седмици, те могат да бъдат доста изтощителни. Например синузитът, който е възпаление на тъканта, покриваща синусите, често се оказва доста упорит и болезнен. 

Най-честите симптоми на настинка включват главоболие, кашлица, умора, гъста слуз от носа, главоболие и треска. 

Фармацевтичните лекарства обикновено потушават всички тези симптоми, но проблемът е, че употребата им често е съпътствана с широк спектър от странични ефекти. 

Но за разлика от тях природните лекове в голямата си част не предизвикват прекомерни странични ефекти. Приложението им насърчава втечняването на слузта, стимулира отделянето на храчките и едновременно с това се бори с вирусите и инфекциите.

Е, оказа се, че има магическа смес, която се приготвя само от две съставки, и която ще ви избави от храчките.

За да се отървете от храчките, са ви необходими следните две съставки: 
ябълков оцет - 1/2 л 
джинджифил - парче с дължина 10-15 см 

Приготвяне на домашния лек 
Настържете джинджифила и след това да го поставете в стъклен съд, след което добавете ябълковия оцет, така че да го покрие напълно. След това затворете буркана и оставете на стайна температура за десет дни, като разбърквате от време на време. 

Употреба 
Вдишайте от аромата на сместа в продължение на няколко минути. За да е по-ефективна процедурата, покрийте главата си с кърпа.

След това намокрете памучна кърпа с получената течност. Сложете компреса на шията си и останете с него една нощ. Повторете процедурата в продължение на пет последователни дни. 
Друг начин да използвате джинджифил за облекчаване на симптомите на синузит е да сварите корена и да вдишате парата, като предварително покриете главата си с кърпа. 

Независимо от това на кой метод ще се спрете, вие ще успеете да се избавите от настинката само в рамките на няколко дни. 

Преди да използвате каквото и да било народно лекарство, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар!

Важно: 
Статията е с информативен характер и предоставената в нея информация не може да замести медицинските съвети, диагнозата на специалист или професионална медицинска помощ. Ако имате здравословни проблеми, незабавно се свържете с лекар и не прилагайте самолечение! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ива

Ива 09.10.2021 7:20

По-голяма тъпотия не съм чувала. Сместа да престои 10 дни??? Ами, за толкова време, аз ще се излекувам и без нея... Смях...

МИЛЕНИУМ

МИЛЕНИУМ 11.10.2021 6:57

БЛАГОДАРЯ