Чудодейно растение е ключ към перфектната кожа, има една уловка

То овлажнява, спомага за лечението на акне, намалява видимите белези и има още куп ползи

https://jenata.blitz.bg/zdrave/cudodeino-rastenie-e-klyuc-km-perfektnata-koza-ima-edna-ulovka Jenata.blitz.bg
Чудодейно растение е ключ към перфектната кожа, има една уловка

Знаете ли, че има едно буквално чудодейно растение, което ще направи кожата ви повече от чудесна. 

Защо да държите лимоните във фризера и как това помага на вашето здравe

То овлажнява, спомага за лечението на акне, намалява видимите белези и прави кожата ви гладка, красива и стегната. 

Точно така.. и всичко това само, ако използвате това растение редовно. Популярността му се дължи отчасти на естествения му произход и дългата история на медицинска употреба. И все пак има една уловка.

Всички знаем за ползите от водата с лимон, обаче правим една голяма грешка!

Алое вера често се изтъква в социалните медии като "чудодейно растение" за грижа за кожата, като се твърди, че има ползи като овлажняване, облекчаване на слънчеви изгаряния, лечение на акне, намаляване на белези и исветляване на кожата, информира "Дарик".

Популярността му се дължи отчасти на естествения му произход и дългата история на медицинска употреба. Експертите обаче предупреждават, че въпреки че алое вера като цяло е безопасно за локална употреба, то може да не е подходящо за всеки.

Научна гледна точка за алое вера

Алое вера е съставено от 96% вода и съдържа над 75 съединения, включително полизахариди, витамини и ензими, които допринасят за неговите противовъзпалителни, антивирусни и антисептични свойства.

Въпреки тези качества, липсват строги клинични изпитвания за пълно разбиране на ефектите му, отчасти защото формулите с алое вера не изискват одобрение от FDA и не могат да бъдат патентовани.

Купен в магазина срещу суров гел от алое вера

Закупеният в магазина гел от алое вера се счита за безопасен, но липсва стандартизация на процеса на извличане и съдържанието му. Той е практичен за ежедневна употреба поради високата скорост на изпаряване на растението.

Потребителите трябва да избират прозрачни гелове без добавки и да избягват тези с лидокаин, тъй като той има ограничена способност за проникване.

Събиране на суров гел от алое вера

За да съберете гел от алое вера, изберете зрял лист, почистете го и изцедете латекса, който може да бъде дразнещ. Обелете външните слоеве на листото, за да получите прозрачния гел, който трябва да се съхранява в хладилник или да се замрази.

Облекчаване на слънчеви изгаряния

Алое вера не предотвратява слънчевото изгаряне, но може да помогне за облекчаване на възпалението след появата му. Нанасянето на охладен гел от алое вера може да намали възпалението по-ефективно от кремовете.

Обща грижа за кожата

Противовъзпалителните, ексфолиращите и хидратиращите свойства на алое вера го правят полезно за лечение на акне и успокояване на екзема. То може да се използва като маска за лице или да се включи в ежедневната грижа за кожата.

За най-добри резултати нанасяйте тънък слой от гела на стайна температура след почистване и тонизиране, преди по-тежки продукти. Потребителите трябва да преустановят употребата, ако състоянието на кожата се влоши, и да се консултират с дерматолог.

В обобщение, въпреки че алое вера предлага различни ползи за кожата, ефективността му може да варира при различните хора и е от решаващо значение да се спазват правилните насоки за употреба.

Горещи

Коментирай