Доц. Бобровски: Голяма опасност грози всички, които ядат често сирене

Диетологът разкри какви здравословни проблеми ни грозят при честата консумация на тази любима храна

https://jenata.blitz.bg/zdrave/doc-bobrovski-golyama-opasnost-grozi-vsicki-koito-yadat-cesto-sirene Jenata.blitz.bg
Доц. Бобровски: Голяма опасност грози всички, които ядат често сирене

Сиренето спокойно може да се нареди сред любимите храни на българите. То неизменно присъства на трапезата ни, в редица манджи, а често го похапваме и просто ей така.

„Няма нищо лошо в това“ – би си казал човек. Е, да, ама не точно.

Според диетологът Андрей Бобровски, който е кандидат по медицинските науки, а също така и доцент на Медицински факултет, редовната консумация на сирене крие големи опасности.

Диетологът предупреди, че сиренето не трябва да се консумира ежедневно, тъй като е с високо съдържание на калории, мазнини, а освен това има и лош холестерол. 

Злоупотребата с този продукт може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

„Честото ядене на сирене може да причини сърдечно-съдови заболявания, уролитиаза и хипертония“, предупреди доц. Бобровски.

„Освен това много видове сирена съдържат много сол и това е отключващ фактор за развитието на различни заболявания. Горната граница на ядене на сирене без вреда за здравето е 100-150 грама на ден“, поясни диетологът.

По думите му когато се консумира умерено, сиренето е здравословно, защото съдържа протеини, аминокиселини и калций. Съдържа и витамин В12, който е от съществено значение през зимата. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
16 Коментара
РУМЕН
преди 2 години

Не е проблем! То сиренето е разредено с вода!

Откажи
Вени
преди 2 години

Пълни глупости. Сиренето е полезно.

Откажи
Що за
преди 2 години

тъпоъгълници драскат този миризлив сайт? Близливци

Откажи
Стоянов
преди 2 години

Ало малоумник, мусаката пречи нна климата, луканката на ерекцията, сиренето опасно за здравето, белия хляб бил отровен. Ми ко праим тогаз, точно пък нашите баби и дядовци доживяха с тея храни до възрасто който ние едвали ще доближим, щото се праим на модерни.

Откажи
Пешо
преди 2 години

Не ме е грижа! Аз пък ще ям сирене до посиране!!!

Откажи
Нако
преди 2 години

Яж ми сиреняслия ...

Откажи
Сиряня
преди 2 години

Доцент ът да го дххххха има хора на по 98 години само сирене и хляб са яли,още са сред нас

Откажи
Диетолог ли е
преди 2 години

Все глупости бълва. Да яде само пластмаса - тя няма вредни мазнини, сол, или калории.

Откажи
ИСТИНАТА
преди 2 години

Не разбрахме, за СИРЕНЕТО ли става дума или за "сиренето"???????????? А, КОЙ, КОЙ, КОЙ КОНТРОЛИРА "сренетооооооооооо"?! КОЙ и КАК????

Откажи
гун кай
преди 2 години

купувам само кашкавалена извара от фермерския пазар не е солена а човека е прав така наречените сирена са имитиращ продукт хакани със сол палмови масла и малко сухо мляко

Откажи
Ехаа
преди 2 години

Пълен малоумник! С тези храни, които сега се отричат, нашите баби и дядовци са живели по 90-100 години

Откажи
Nikolay Krastev
преди 2 години

Pra baba mi jivq do 94 godini i vseki den qdeshe sirene i kiselo mlqko,no domashno. Nqma nishto losho da se qde,no trqbva da e chist produkt. Zatova mnogo ti zdrave Dotcent Bobrovski.

Откажи
Пламен Добридинев
преди 2 години

Кой Ви даде дипломата или говорите за онова сирене без мляко

Откажи
ЧИЧО-вЙ.
преди 2 години

Един от всички пишещи МНОГОЗНАЙКОВЦИ ,може ли да отговори това което ядат,дали е истинско сирене?След това елате при ЧИЧО да ви разправя приказката за СИРЕНЕТО.

Откажи
Лили а
преди 2 години

Ами да не продават боклуци и да не ги произвеждат

Откажи
Лили
преди 2 години

Ами да не продават боклуци и да не ги произвеждат

Откажи