Доц. Бобровски: Голяма опасност грози всички, които ядат често сирене

Доц. Бобровски: Голяма опасност грози всички, които ядат често сирене

Диетологът разкри какви здравословни проблеми ни грозят при честата консумация на тази любима храна

Сиренето спокойно може да се нареди сред любимите храни на българите. То неизменно присъства на трапезата ни, в редица манджи, а често го похапваме и просто ей така.

„Няма нищо лошо в това“ – би си казал човек. Е, да, ама не точно.

Според диетологът Андрей Бобровски, който е кандидат по медицинските науки, а също така и доцент на Медицински факултет, редовната консумация на сирене крие големи опасности.

Диетологът предупреди, че сиренето не трябва да се консумира ежедневно, тъй като е с високо съдържание на калории, мазнини, а освен това има и лош холестерол. 

Злоупотребата с този продукт може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

„Честото ядене на сирене може да причини сърдечно-съдови заболявания, уролитиаза и хипертония“, предупреди доц. Бобровски.

„Освен това много видове сирена съдържат много сол и това е отключващ фактор за развитието на различни заболявания. Горната граница на ядене на сирене без вреда за здравето е 100-150 грама на ден“, поясни диетологът.

По думите му когато се консумира умерено, сиренето е здравословно, защото съдържа протеини, аминокиселини и калций. Съдържа и витамин В12, който е от съществено значение през зимата. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

РУМЕН

РУМЕН 12.01.2022 10:47

Не е проблем! То сиренето е разредено с вода!

Вени

Вени 12.01.2022 13:48

Пълни глупости. Сиренето е полезно.

Що за

Що за 12.01.2022 18:37

тъпоъгълници драскат този миризлив сайт? Близливци

Стоянов

Стоянов 12.01.2022 18:44

Ало малоумник, мусаката пречи нна климата, луканката на ерекцията, сиренето опасно за здравето, белия хляб бил отровен. Ми ко праим тогаз, точно пък нашите баби и дядовци доживяха с тея храни до възрасто който ние едвали ще доближим, щото се праим на модерни.

Пешо

Пешо 12.01.2022 19:12

Не ме е грижа! Аз пък ще ям сирене до посиране!!!

Нако

Нако 12.01.2022 21:28

Яж ми сиреняслия ...

Сиряня

Сиряня 12.01.2022 22:31

Доцент ът да го дххххха има хора на по 98 години само сирене и хляб са яли,още са сред нас

Диетолог ли е

Диетолог ли е 13.01.2022 1:15

Все глупости бълва. Да яде само пластмаса - тя няма вредни мазнини, сол, или калории.

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА 13.01.2022 7:38

Не разбрахме, за СИРЕНЕТО ли става дума или за "сиренето"???????????? А, КОЙ, КОЙ, КОЙ КОНТРОЛИРА "сренетооооооооооо"?! КОЙ и КАК????

гун кай

гун кай 13.01.2022 8:23

купувам само кашкавалена извара от фермерския пазар не е солена а човека е прав така наречените сирена са имитиращ продукт хакани със сол палмови масла и малко сухо мляко

Ехаа

Ехаа 13.01.2022 9:01

Пълен малоумник! С тези храни, които сега се отричат, нашите баби и дядовци са живели по 90-100 години

Nikolay Krastev

Nikolay Krastev 13.01.2022 11:40

Pra baba mi jivq do 94 godini i vseki den qdeshe sirene i kiselo mlqko,no domashno. Nqma nishto losho da se qde,no trqbva da e chist produkt. Zatova mnogo ti zdrave Dotcent Bobrovski.

Пламен Добридинев

Пламен Добридинев 13.01.2022 14:51

Кой Ви даде дипломата или говорите за онова сирене без мляко

ЧИЧО-вЙ.

ЧИЧО-вЙ. 13.01.2022 16:31

Един от всички пишещи МНОГОЗНАЙКОВЦИ ,може ли да отговори това което ядат,дали е истинско сирене?След това елате при ЧИЧО да ви разправя приказката за СИРЕНЕТО.

Лили а

Лили а 14.01.2022 7:53

Ами да не продават боклуци и да не ги произвеждат

Лили

Лили 14.01.2022 7:55

Ами да не продават боклуци и да не ги произвеждат